Κανένας επιζών δεν υπάρχει μεταξύ των 44 ενηλίκων, των πέντε παιδιών και του πενταμελούς πληρώματος του ινδονησιακού αεροπλάνου, όπως πιστοποίησαν τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν, τρεις ημέρες μετά τη συντριβή, στον τόπο της τραγωδίας.
Βρέθηκαν και οι 54 σοροί, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: Όλα έχουν γίνει κομμάτια και ένα τμήμα του αεροπλάνου είναι καμένο.
Το μαύρο κουτί με τα δεδομένα της πτήσης παραδόθηκε στην Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών της Ινδονησίας, η οποία εν μέσω έντονων επικρίσεων, καλείται να δώσει απαντήσεις.
Μυστήριο παραμένει το τι απέγινε με τον «θησαυρό» που μεταφερόταν, δηλαδή τα 420.000 ευρώ σε ρευστό, που επρόκειτο να μοιραστούν στις φτωχές οικογένειες της ανατολικής Ινδονησίας.
Η συντριβή του δικινητήριου ελικοφόρου μικρών αποστάσεων τύπου ATR 42-300 που είχε κατασκευασθεί στη Γαλλία και την Ιταλία, αποδίδεται σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, σε πρόσκρουση σε βουνοκορφή και συντριβή σε γκρεμό καλυμμένο από πυκνή βλάστηση, σύμφωνα με τα ινδονησιακά μέσα ενημέρωσης.
Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια μικρής πτήσης που πραγματοποιούσε μεταξύ Σεντάνι και Οκσιμπίλ της επαρχίας της Παπουασίας. Είναι το δεκατοπέμπτο δυστύχημα από το 1991 για την ινδονησιακή εταιρεία Trigana η οποία από το 2007 βρίσκεται στην κόκκινη λίστα της Ε.Ε για ανεπαρκείς προδιαγραφές ασφάλειας πτήσεων.
Αυτή είναι η τρίτη αεροπορική τραγωδία που σημειώνεται σε λιγότερο από έναν χρόνο στην χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας, καταδεικνύοντας τις ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας στις αερομεταφορές, ενώ οι ινδονησιακές αρχές αποδίδουν τα προβλήματα σε έλλειψη προσωπικού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος