Βρετανία: Δεν γλίτωσε το πρόστιμο ο Ρίσι Σούνακ για τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο

Array

Η βρετανική αστυνομία επέβαλε πρόστιμο σήμερα στον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ γιατί βρισκόταν σε αυτοκίνητο χωρίς να φορά τη ζώνη ασφαλείας του προκειμένου να γυρίσει ένα βίντεο σύντομης διάρκειας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αυτό το βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram, το οποίο έκτοτε αφαιρέθηκε, ο επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης μιλά με ενθουσιασμό για την πολιτική του της εδαφικής εξισορρόπησης, καθισμένος στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου χωρίς να φορά τη ζώνη ασφαλείας του, ενώ ταξίδευε στη βόρεια Αγγλία. Ο Σούνακ, ζήτησε συγγνώμη χθες, Πέμπτη, γι αυτό που αποκάλεσε “μικρό λαθάκι, ένα λάθος κρίσης”.

Μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει ένα πρόσωπο να μην φορά ζώνη ασφαλείας ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο που κινείτο στο Λάνκασιρ, εκδώσαμε σήμερα κλήση (FPN) για έναν 42χρονο άνδρα από το Λονδίνο“, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λάνκασιρ στο Twitter. Ο πρωθυπουργός “αναγνωρίζει πλήρως ότι ήταν ένα λάθος και ζήτησε συγγνώμη. Βεβαίως, θα συμμορφωθεί με το πρόστιμο“, αντέδρασε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το BBC, η κλήση για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας ως επιβάτης αυτοκινήτου ανέρχεται στις 100 λίρες στερλίνες (114,2 ευρώ) και μπορεί να φθάσει τις 500 στερλίνες (571 ευρώ) εάν η υπόθεση παραπεμφθεί στο δικαστήριο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρίσι Σούνακ παίρνει πρόστιμο. Όταν ήταν υπουργός Οικονομικών του Μπόρις Τζόνσον, του επιβλήθηκε πρόστιμο για το λεγόμενο σκάνδαλο “Partygate”, επειδή παρίστατο σε μια συγκέντρωση για τα γενέθλια του πρωθυπουργού, παραβιάζοντας τους κανονισμούς κατά της Covid.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος