Δεκάδες νεκροί και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές από τις αδιάκοπες ισχυρές βροχοπτώσεις σε Ινδία και Κίνα

Οι έντονες βροχοπτώσεις εξαιτίας των μουσώνων έχουν προκαλέσει θανατηφόρες πλημμύρες στη Βόρεια Ινδία τις τελευταίες ημέρες με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας να διατηρεί τον κόκκινο συναγερμό και για τις επόμενες ημέρες σε πολλές περιοχές.

Στο βόρειο κρατίδιο Χιμάτσαλ Παντές έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 31 θάνατοι εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών και τεράστιες υλικές ζημιές, ενώ στο γειτονικό Παντζάμπ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άτομα και λίγο πιο ανατολικά στη Χαρυάνα οι εικόνες των καταστροφών είναι ολοκληρωτικές, ανακοίνωσε το ινδικό πρακτορείο ΑΝΙ.

Στο Νέο Δελχί σημειώθηκε την προηγούμενη Κυριακή η πιο βροχερή ημέρα από το 1982 σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες ανησυχούν ιδιαίτερα για την άνοδο της κοίτης του ποταμού Γιαμούνα που διέρχεται από την πρωτεύουσα, η οποία έχει φτάσει στα 207,55 μ. από το επίπεδο της θάλασσας και ήδη έχει ξεπεράσει το όριο επιφυλακής που έχει οριστεί στα 205,33 μ., με τον κίνδυνο της υπερχείλισης να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Ακόμη πιο βόρεια, στην κινεζική επαρχία Σιτσουάν αυτή τη φορά, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 40.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους σε διάφορους οικισμούς εξαιτίας των ισχυρών βροχών που πλήττουν την περιοχή εδώ και αρκετές ημέρες. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε υποδομές και σε εκατοντάδες σπίτια, ενώ οι κινεζικές αρχές προειδοποιούν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν έντονες.

Η περίοδος των μουσώνων πάντοτε έφερνε καταρρακτώδεις βροχές στην Ασία, όμως η επιστημονική κοινότητα φοβάται ότι η κλιματική αλλαγή θα καταστήσει αυτά τα κλιματικά φαινόμενα πολύ πιο βίαια και έντονα.  

Πηγές: ANI, Europa Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος