Δανία: Αναρρωτική άδεια «επ΄ αόριστον» για τον αντιπρόεδρο και υπουργό Άμυνας Έλεμαν-Γένσεν

Ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Δανίας Jakob Ellemann-Jensen ανακοίνωσε ότι θα πάρει ιατρική άδεια για αόριστο χρονικό διάστημα, δύο μήνες μετά τη σύσταση μιας νέας κεντρώου κυβέρνησης.

Ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Δανίας Jakob Ellemann-Jensen ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα πάρει ιατρική άδεια για αόριστο χρονικό διάστημα, δύο μήνες μετά τη σύσταση μιας νέας κεντρώου κυβέρνησης.

“Με τη συμβουλή του γιατρού, θα πρέπει να αποσυνδεθώ για λίγο και να πάρω ιατρική άδεια. Θα επιστρέψω όταν είμαι έτοιμος“, έγραψε στο Facebook ο Έλεμαν-Γένσεν, ο οποίος ηγείται επίσης του φιλελεύθερου κόμματος Venstre.

«Είμαι ασυνήθιστα απασχολημένος εδώ και πολύ καιρό και τώρα το σώμα μου μου στέλνει το μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να κάνω ένα διάλειμμα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι συμβουλεύτηκε γιατρούς λόγω ζαλάδας, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Ουκρανία.

Σε περίπτωση απουσίας του, τη θέση θα καλύψει ο υπουργός Οικονομίας, Troels Lund Poulsen, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού.

Αυτή η προσωρινή απόσυρση έρχεται τη στιγμή που οι Δανοί εκδηλώνουν την αντίθεση τους στην κατάργηση της αργίας, της “Μεγάλης Ημέρας της Προσευχής”, που γιορτάζεται από τον 17ο αιώνα. H νέα σοσιαλδημοκρατική πρωθυπουργός Mette Frederiksen, στην εξουσία από τον Δεκέμβριο, σχεδιάζει να “περιορίσει” τη γνωστή θρησκευτική γιορτή.

Πηγή: AFP, Reuters

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος