Δ.Οχθη: Εισβολή ισραηλινής μυστικής αστυνομίας σε παλαιστινιακό νοσοκομείο

Ισραηλινές μυστικές δυνάμεις εισέβαλαν στο παλαιστινιακό νοσοκομείο Al-Ahly στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, έχοντας εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη «υπόπτου για επίθεση με μαχαίρι». Ωστόσο, γιατροί του νοσοκομείου κατήγγειλαν ότι από τα ισραηλινά πυρά σκοτώθηκε ξάδερφος του καταζητούμενου, ο οποίος βρισκόταν στο δωμάτιο νοσηλείας, μαζί με τον ύποπτο.

Ο Παλαιστίνιος Υπουργός Υγείας Jawad Αουάντ κατηγόρησε τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Αμπντάλα αλ-Shalalda, απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα «να παρέμβει για να προστατεύσει τον παλαιστινιακό λαό από την ισραηλινή φονική μηχανή».
Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τη στιγμή που, στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, εισέβαλαν στο παλαιστινιακό νοσοκομείο 20 εως 30 Ισραηλινοί πάνοπλοι αστυνομικοί, ντυμένοι σαν Παλαιστίνιοι με keffiyeh στα κεφάλια τους και προσποιούμενοι ότι μετέφεραν έγκυο». Όπως καταθέτει ο διευθυντής της κλινικής, οι Ισραηλινοί «συνέλαβαν τον καταζητούμενο κι άφησαν τον ξάδερφο του αβοήθητο να ξεψυχά από τις πέντε σφαίρες που δέχτηκε στο κεφάλι και στο σώμα».
Η Υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, Shin Bet, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι «δεν θα επιτραπεί σε τρομοκράτες να βρίσκουν πουθενά καταφύγιο». Πρόκειται για μέλη της ισλαμικής Χαμάς αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, αναφορικά με τον καταζητούμενο όσο και τον ξάδερφο του, που έπεσε νεκρός.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, 12 Ισραηλινοί μαχαιρώθηκαν θανάσιμα από Παλαιστίνιους, ενώ 76 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος