CNN – Ταξιδιωτικό αφιέρωμα: Τι πρέπει να ξέρετε πριν πάτε φέτος καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα ως ταξιδιωτικό καλοκαιρινό προορισμό εν μέσω covid-19 κάνει αφιέρωμα το CNN Travel, στην ειδική του ενότητα όνοματι «“Ξεκλειδώνοντας” τον κόσμο», η οποία αναφέρεται στα ταξίδια εν μέσω πανδημίας.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, μετά από έναν «χειμώνα lockdown» η Ελλάδα ξεκινά να «ανοίγει» ξανά για ορισμένους τουρίστες, χωρίς την ανάγκη καραντίνας, παρόλο που ορισμένοι προορισμοί υφίστανται.

Στο αφιέρωμα υπενθυμίζεται στους αναγνώστες ότι ως ταξιδιώτες στη χώρα μας μπορούν να επισκεφθούν τόσο σημαντικά μνημεία, όσο και «μερικά από τα ομορφότερα νησιά της Ευρώπης». Γίνεται ακόμη λόγος για «καταπληκτικές παραλίες και απέραντα βουνά».

«Η Ελλάδα προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, που αναζητούν μια ηλιόλουστη παραθαλάσσια απόδραση ή ένα ταξίδι με επίκεντρο την μακρά ιστορία της. Τα δημοφιλή θέρετρά της είναι ιδανικά για καλοκαιρινά πάρτι», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, επισημαίνεται από τον συντάκτη ότι ο κορονοϊός συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες ανά τον κόσμο, την ώρα που ειδικοί υπογραμμίζουν ότι τα ταξίδια αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης και εξάπλωσης του ιού. «Η παραμονή στο σπίτι είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε τη μετάδοση» σημειώνουν.

Ποιος μπορεί να έρθει στην Ελλάδα

Στο χρηστικό του μέρος, το άρθρο απαριθμεί τις χώρες από τις οποίες μπορεί κανείς να ταξιδέψει για διακοπές στην Ελλάδα, ήτοι: Ευρωπαϊκές και εντός Σένγκεν χώρες, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αλβανία, Αυστραλία, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Καναδάς, Κίνα, Ισραήλ, Ιαπωνία, Κουβέιτ, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία , Βόρεια Μακεδονία, Κατάρ, Ρουάντα, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ουκρανία.

Διευκρινίζεται δε, ότι επιτρέπεται επίσης η άφιξη στους ταξιδιώτες από το Μαυροβούνιο και τη Ρωσία, με διαφορετικούς ωστόσο κανονισμούς.

Οι περιορισμοί στην Ελλάδα

Οι ταξιδιώτες που θα αφιχθούν μπορούν να παραλείψουν την καραντίνα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αρνητικό τεστ PCR εντός 72 ωρών πριν ταξιδέψουν ή απόδειξη ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, τουλάχιστον 14 ημέρες νωρίτερα.

«Αποδεκτά» θεωρούνται, όπως αναφέρεται, τα εμβόλια: Pfizer BioNtech, Moderna, AstraZeneca, Novovax, Johnson + Johnson, Sinovac, Sputnik, Cansino και Sinopharm.

Επισημαίνεται ωστόσο, ότι το παραπάνω παρεκκλίνει από την επίσημη πολιτική της ΕΕ, η οποία αφορά στην αποδοχή μόνο όσων έχουν πραγματοποιήσει εμβόλια εγκεκριμένα από την ΕΕ.

Ποια είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει την “καταιγίδα Covid” καλύτερα από πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά νέα κρούσματα έχουν οδηγήσει σε νέα επιπλέον μέτρα» αναφέρεται στο άρθρο.

«Η χώρα έχει 421.266 περιπτώσεις Covid και συνολικά 12.663 θανάτους από τις 29 Ιουνίου. Οι πλήρεις εμβολιασμοί ανέρχονται σήμερα σε 3.666.080 – ή 34,21% του πληθυσμού. Καθημερινά αναφέρονται ακόμα περιπτώσεις νοσούντων».

Τι μπορούν να περιμένουν οι ταξιδιώτες;

Καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια είναι πλέον ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να φιλοξενήσουν πελάτες σε εξωτερικούς χώρους, τονίζεται.

Το αφιέρωμα αναφέρει επίσης: «Τα εστιατόρια επιτρέπεται να παίζουν μουσική για καθήμενους σε εξωτερικούς χώρους από τις 12 Ιουνίου. Άνοιξαν και πάλι μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης στην Αθήνα».

«Μπορείτε να πιείτε μια μπύρα και να φάτε σουβλάκι ενώ βλέπετε τον ήλιο να δύει πάνω από το Αιγαίο», σημειώνει χαρακτηριστικά ο συντάκτης.

Ως χρήσιμος σύνδεσμος για τους ταξιδιώτες, αναφέρεται το travel.gov.gr

Με πληροφορίες από CNN travel

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος