CNN: Τα παιδιά προτείνουν λύσεις για το ξεμπλοκάρισμα του πλοίου

Το πλοίο Ever Given το οποίο έχει μπλοκάρει τη Διώρυγα του Σουέζ από την περασμένη Τρίτη 23 Μαρτίου, έχει προκαλέσει διαταραχές στο παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο ενώ συνεχίζει να εμπνέει ξεκαρδιστικά μιμιδια (memes).

Πώς θα μπορέσει λοιπόν να ξεκολλήσει το τεράστιο πλοίο; Το CNN συγκέντρωσε σε ένα βίντεο τις απαντήσεις παιδιών με τις λύσεις που προτείνουν.

«Πού έχει κολλήσει; Σε άμμο; Τότε θα πρέπει να μετακινήσουν την άμμο», προτείνει η 8χρονη Νίνα.

«Χρειάζονται γερανό, σχοινί, ράμπα και αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο θα τρέξει πάνω στη ράμπα, θα κόψει το σχοινί και θα προσγειωθεί στο πλοίο. Αυτό θα το ρίξει πίσω στη θάλασσα. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, θα μπορούσαμε απλώς να προσθέσουμε ένα άλλο αυτοκίνητο», λέει ο 4χρονος Τέντι.

«Πρέπει να πάνε όλοι στην Αίγυπτο να φέρουν το δικό τους σχοινί και να δέσουν όλα τα σχοινιά κατά μήκος της πλευράς του πλοίου και να το τραβήξουν όσο πιο δυνατά μπορούν. Αν συμμετέχουν όλοι οι άνθρωποι από την Αίγυπτο, το βάρος τους θα μπορέσει να γυρίσει το πλοίο και τότε θα μπορέσουν να το οδηγήσουν», είναι η λύση της 13χρονης Χάρπερ.

Από τις πιο ευφάνταστες απαντήσεις ήταν αυτή της 15χρονης Λάιρα: «Νομίζω ότι πρέπει να αναγκάσουν τον καθένα στο πλοίο να κάνει αυστηρή προπόνηση έως ότου ένας από αυτούς αναπτύξει υπερφυσικές δυνάμεις κι έτσι θα μπορέσει να τραβήξει και να ανυψώσει το πλοίο».

«Πρέπει να ανατινάξουν την περιοχή όπου έχει κολλήσει το πλοίο, χωρίς όμως να το καταστρέψουν. Οι εκρήξεις πρέπει να είναι μικρές. Το επόμενο πράγμα που χρειάζονται είναι ελικόπτερα με βαρούλκα στο κάτω μέρος τους. Πρέπει να βάλουν σχοινιά στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του πλοίου και στα ελικόπτερα. Στη συνέχεια, τα ελικόπτερα θα πετάξουν σε αντίθετες κατευθύνσεις κι έτσι θα απελευθερωθεί το πλοίο. Πρώτα όμως θα πρέπει να σώσετε τους ανθρώπους. Πάντα σώζουμε πρώτα τους ανθρώπους», λέει ο 8χρονος Χένρι.

«Κόψτε την γωνία του σκάφους. Κόψτε την», συμβουλεύει ο 5χρονος Χιούγκο, ενώ ο 3χρονος Λίο είπε ότι θα έφερνε έναν γορίλα για να βοηθήσει την κατάσταση.

ΠΗΓΗ: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος