Χρ. Πανταζής: Ο ‘Ελληνας της Μπούντεσταγκ στην ΕΡΤ – Τι είπε για το μετεκλογικό σκηνικό και την Τουρκία (video)

Ο πρώτος ελληνικής καταγωγής βουλευτής της γερμανικής Βουλής σε 20 χρόνια, κατάγεται από τα Ιωάννινα, έμαθε ελληνικά σε σχολείο στη Γερμανία και οφείλει όπως λέει τα πάντα στους γκασταρμπάιτερ (μετανάστες) γονείς του που «αν και εργάτες πίστευαν στη μόρφωση και στα δημοκρατικά φρονήματα».

Ο 45χρονος νευροχειρουργός Χρήστος Πανταζής, εξελέγη πριν από δύο εβδομάδες στρις γερμανικές εκλογές με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) το οποίο και χαρακτηρίζει πραγματικό νικητή από τις κάλπες, μαζί με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους που επιδιώκουν σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, αποκαλούμενου και ως «Φανάρι».

Ο Χρήστος Πανταζής, εκτιμά ότι το Βερολίνο πρέπει να επανεκτιμήσει τις σχέσεις του με την Τουρκία καθώς «θα υπάρξουν αντιθέσεις με εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Ελλάδα».

Στην Ελλάδα οι πρόσφυγες εισέρχονται, ενώ η Γερμανία είναι προορισμός τους, επομένως η κατάσταση είναι διαφορετική και ως προς την επιθετικότητα της Τουρκίας, είπε ο Χρήστος Πανταζής, τονίζοντας την ανάγκη διαλόγου με αλληλεγγύη και διαφωνώντας με την ανάδειξη της Τουρκίας σε «πολύτιμο εμπορικό εταίρο» της Γερμανίας.

Πηγή:ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος