Χωρίς καραντίνα όσοι ταξιδεύουν εμβολιασμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία  Λυμπέρη

Από σήμερα Δευτέρα 4πμ (ώρα Αγγλίας) οι πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι υποχρεωμένοι σε καραντίνα.

Εξαίρεση αποτελεί η Γαλλία με τους ταξιδιώτες να υποχρεούνται σε δεκαήμερη καραντίνα ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι.

Οι εισερχόμενοι στη χώρα ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR τεστ έως και 72 ώρες πριν την αναχώρηση τους και ένα ακόμη την δεύτερη ημέρα μετά την άφιξη τους.

Οι κάτω των 18 ετών θα εξαιρούνται από την απομόνωση ενώ κάποιοι, ανάλογα με την ηλικία τους δεν χρειάζεται να κάνουν ούτε τεστ.

Από τις 19 Ιουλίου, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν χρειάζεται να απομονωθούν κατά την άφιξή τους προερχόμενοι από χώρες με πορτοκαλί χρώμα.

Οι κανόνες αλλάζουν και για τα διεθνή κρουαζιερόπλοια, τα οποία μετά από διακοπή 16 μηνών , μπορούν πλέον να αναχωρούν από την Αγγλία ενώ αυτό ισχύει για τη Βόρεια Ιρλανδία ήδη από το Σάββατο.

Την Πέμπτη αναμένεται η επόμενη ταξιδιωτική αναθεώρηση από την κυβέρνηση, όπου σύμφωνα με δημοσιογραφικές αναφορές η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τα μέτρα για κάποιες χώρες ανάμεσα τους η Ελλάδα και η Ισπανία.

Ο υπουργός οικονομικών προέτρεψε τον Μπόρις Τζόνσον να χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς καθώς αυτοί βλάπτουν βλάπτουν την οικονομία και τον τουρισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος