Χιλιάδες πρόσφυγες από την Αϊτή στοιβαγμένοι κάτω από γέφυρα στο Τέξας

ανταπόκριση από τις ΗΠΑ: Λένα Αργύρη

Ένας εφιάλτης εξελίσσεται στα σύνορα του νοτίου Τέξας με το Μεξικό όπου περίπου 10.000 μετανάστες από την Αϊτή που πέρασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν βρει καταφύγιο κάτω από μια γέφυρα έως ότου προωθηθούν σε ειδικές εγκαταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, έχουν εξαθλιώσει περαιτέρω τους πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι ταξίδεψαν επί πολλές ημέρες για να προσεγγίσουν το συνοριακό πέρασμα, αφήνοντας πίσω την δοκιμαζόμενη χώρα τους.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Ελέγχου και Περιπολίας των Συνόρων έχει ήδη καλέσει ενισχύσεις και υπαλλήλους από ολόκληρη την χώρα για να βοηθήσουν στον έλεγχο και την προώθηση τους. Οι αρχές μιλούν για έναν “λογιστικό εφιάλτη” και έχουν ήδη παραδώσει φορητές τουαλέτες, νερά και πετσέτες στους πρόσφυγες.

Χιλιάδες οικογένειες από την Αϊτή επιχειρούν να φτάσουν στην χώρα τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να γλυτώσουν από την φτώχεια, την πολιτική κρίση και τις φυσικές καταστροφές. Οι αρχές από την αρχή του έτους έχουν συλλάβει 28.000 πρόσφυγες από το νησί της Καραϊβικής, που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος