Χιλή: Πυρκαγιά εκτός ελέγχου με δύο νεκρούς και 400 κατεστραμμένες κατοικίες

Array

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 400 κατοικίες υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ολοσχερώς στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βίνια ντελ Μαρ της Χιλής, όπου οι αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκαμπριέλ Μπόριτς, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καταστροφής, στην περιφέρεια Βαλπαραΐσο, όπου υπάγεται διοικητικά η Βίνια ντελ Μαρ.

Οι αρχές ενδέχεται να περιστείλουν συνταγματικά δικαιώματα και να επιτάξουν όλα τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση της καταστροφής δυνάμει του μέτρου.

Η πυρκαγιά, που ενισχύεται από ριπές ανέμου 40 ως 50 χιλιομέτρων την ώρα, παρέμενε πέραν κάθε ελέγχου από πλευράς των δυνάμεων της πυροσβεστικής και των δασοπυροσβεστών τη νύχτα.

 Η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (ONEMI) κήρυξε σε κόκκινο συναγερμό τη Βίνια ντελ Μαρ, παραθαλάσσια πόλη περίπου 120 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Σαντιάγο, δίνοντας εντολή να εκκενωθούν συνοικίες της.

Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Δασών (CONAF), οι φλόγες έχουν απανθρακώσει πάνω από 1.100 στρέμματα.

Στο φλεγόμενο μέτωπο επιχειρούν τετρακόσιοι πυροσβέστες, σχεδόν όλοι από τη Βαλπαραΐσο, με την υποστήριξη περίπου 150 υπαλλήλων της εταιρείας δασών και κάποιων μονάδων που μετέβησαν στην περιοχή από το Σαντιάγο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος