Χερσώνα: Την αυτοχειρία του Ρώσου υπουργού Άμυνας ως αποτυχημένου ζήτησε ο αναπληρωτής επικεφαλής της προσαρτημένης περιοχής

Array

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της προσαρτημένης περιοχής της Χερσώνας, που διορίστηκε από τη Ρωσία στην Ουκρανία, χλεύασε τους στρατηγούς της Μόσχας και ανέφερε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πρέπει να αυτοκτονήσει για την αποτυχία του στον πόλεμο, αναφέρει το Sky News.

Ο Kirill Stremusov, προέβη σε αυτές τις δηλώσεις εν μέσω μιας επιτυχημένης ουκρανικής αντεπίθεσης στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Σε ένα τετράλεπτο βίντεο-μήνυμα, επικρίνει δημόσια τους «στρατηγούς και υπουργούς» στη Μόσχα, επειδή δεν κατανοούν τα προβλήματα στο μέτωπο.

«Πράγματι, πολλοί λένε: αν ήταν οι υπουργοί Άμυνας που επέτρεπαν μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων, θα μπορούσαν να είχαν αυτοκτονήσει τιμητικά», είπε ο Στρεμούσοφ. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί προσθέτοντας αμέσως μετά πωςη λέξη τιμή είναι ακατανόητη για πολλούς”

Η δημόσια αλλά και σπάνια προσβλητική κριτική  στους ανθρώπους του Πούτιν είναι εξαιρετικό φαινόμενο στη σύγχρονη Ρωσία.

Το υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τέτοιες δηλώσεις Ρώσων ηγετών. Ο Στρεμούσοφ συμπλήρωσε την κριτική του με επαινετικά λόγια για τους στρατιώτες που υπερασπίστηκαν τη χώρα τους μέχρι θανάτου, αντιπαραθέτοντας τον ηρωισμό τους με τους «ανίκανους στρατιωτικούς ηγέτες» στη Μόσχα

Ο φιλορώσος ηγέτης ισχυρίζεται επίσης  ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πυροβόλησαν 16 αμάχους στην περιοχή.

Ουκρανοί στρατιώτες πυροβόλησαν 16 πολίτες στο χωριό Velika Oleksandrovka στα βόρεια αυτής της ουκρανικής περιοχής, της οποίας η ένταξη στη Ρωσία ανακοινώθηκε πρόσφατα. από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Στρεμούσοφ, ένας άνδρας είδε προσωπικά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πυροβόλησαν 16 αμάχους τους οποίους πρωτοσυνάντησαν και δεν είναι γνωστό αν ήταν άνδρες ή γυναίκες, αναφέρει το RIA Novosti.

Ο Στρεμούσοφ πρόσθεσε ότι το χωριό Velika Oleksandrovka βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη στα βόρεια της περιοχής Χερσόνα (Kherson) και πρόσφατα τέθηκε υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αναφέρει το Tanjug.

Άλλοι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων σε λεωφορείο στην περιοχή Χερσώνα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν τέσσερις ρουκέτες από πυραυλικά συστήματα πολλαπλών καννών HIMARS στην περιοχή της γέφυρας Darjevski, αναφέρει το πρακτορείο  RIA Novosti.

Politika.rs 

Mετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς, Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος