Χερσώνα: Η Μόσχα επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το 24ωρο

Array

Απαγόρευση της κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο επιβλήθηκε στην πόλη Χερσώνα, που ελέγχεται από τους Ρώσους, ανακοίνωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα αντικυβερνήτης της ομώνυμης επαρχίας, επικαλούμενος μια ενδεχόμενη επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Telegram ο Κίριλ Στρεμούσοφ ανέφερε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι αναγκαία «προκειμένου να υπερασπιστούμε την πόλη της Χερσώνας» από τις «τρομοκρατικές επιθέσεις», όπως τις αποκάλεσε.

Ο Στρεμούσοφ επανέλαβε τις προηγούμενες εκκλήσεις προς τους πολίτες να φύγουν από την πόλη της Χερσώνας, υποστηρίζοντας ότι φάλαγγες ουκρανικών οχημάτων θεάθηκαν σε περιοχές του μετώπου και ότι είναι πιθανή μια επίθεση.

Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι άμαχοι θα πρέπει να εκκενώσουν τη Χερσώνα, μια περιοχή στρατηγικής σημασίας που συνορεύει με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πλησίασαν πρόσφατα εγγύτερα στην πόλη της Χερσώνας, τη μοναδική πρωτεύουσα επαρχίας που πέρασε στα χέρια των Ρώσων μετά την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, ενώ ο διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία παραδέχτηκε πως αντιμετωπίζουν προβλήματα στην περιοχή αυτήν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος