Χειραψία με γροθιά του Μπάιντεν με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αντάλλαξε «χειραψία» με… γροθιά με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Η επίσκεψη του Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία παρακολουθείται στενά και οι ειδικοί παρατηρούν τη γλώσσα του σώματος και τη ρητορική του Αμερικανού προέδρου που επιδιώκει να επανορθώσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Ριάντ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής ο Μπάιντεν αναμένεται ότι θα συζητήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα από τα πολλά θέματα που στάθηκαν αφορμή για το «πάγωμα» των σχέσεων των δύο χωρών, αφού οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο πρίγκιπας διάδοχος ενέκρινε τη δολοφονία του δημοσιογράφου της Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι, τον Οκτώβριο του 2018. Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στη δολοφονία.

Ο Μπάιντεν έγινε δεκτός κατά την άφιξή του στην Τζέντα από τον περιφερειακό κυβερνήτη της Μέκκας, τον πρίγκιπα Χαλίντ αλ Φαϊζάλ. Παρών στην υποδοχή του Αμερικανού προέδρου ήταν και Σαουδάραβας πρεσβευτής στις ΗΠΑ, Ρίμα μπιν Μπάνταρ αλ Σαούντ. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε στη συνέχεια πλάνα από την υποδοχή του Μπάιντεν στο βασιλικό παλάτι από τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος