Χαοτική εικόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο από ελλείψεις προσωπικού

Χαοτική είναι η εικόνα που περιμένει σήμερα χιλιάδες μετακινούμενους στα μέσα μεταφοράς αλλά και τους μαθητές με ένα εκατομμύριο Βρετανούς να βρίσκονται ήδη σε απομόνωση.

Τα παιδιά, πρώτη ημέρα σήμερα στο σχολείο, κινδυνεύουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους εάν οι δάσκαλοί τους νοσούν από τον ιό. Οι επικεφαλής φοβούνται ότι έως και το ένα τέταρτο του προσωπικού τους θα απουσιάζει λόγω κορωνοϊού. Ωστόσο μάσκες και ραπιντ τεστ για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας έχει συστήσει η κυβέρνηση ως μέτρο προφύλαξης

Με την όμικρον θα έρθουν αντιμέτωποι και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς  καθώς αναμένονται ακυρώσεις τρένων την τελευταία στιγμή λόγω νοσησης του προσωπικού Ενω οι επιχειρήσεις αναφέρουν  ότι μπορεί να κατεβάσουν ρολά ή να λειτουργήσουν λιγότερες ώρες λόγω του τόσο μεγάλου αριθμού υπαλλήλων που βρίσκεται σε καραντίνα.

Για τον ίδιο λόγο παρατηρείται περιορισμό στην διακομιδή σκουπιδιών σε όλη την χώρα με αποτέλεσμα οι κάδοι σκουπιδιών και τα δοχεία ανακύκλωσης να ξεχειλίζουν

Συνολικά χθες σημειώθηκαν 157.758 νέα κρούσματα και 42 θάνατοι

Ο Guardian, προσθέτει ότι τα νοσοκομεία στη βορειοανατολική Αγγλία και στο Γιορκσάιρ, καταγράφουν την ταχύτερη αύξηση ασθενών με Covid.  Όμως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε επιπλέον περιορισμούς στην Αγγλία προς το παρόν αν και δέχεται πιέσεις από τον κλάδο της υγείας. Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Sajid Javid, το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτών αναφέρει  «Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση υγείας και περίθαλψης ». Αν και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα είναι μειωμένες , οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 75% σε ολόκληρη την Αγγλία την περασμένη εβδομάδα παράλληλα με τα προβλήματα προσωπικού που απουσιάζει .

«Τα χειρότερα είναι απολύτως πίσω μας. Απλώς πρέπει να περάσουμε τον χειμώνα», δήλωσε  στην εφημερίδα. Τέλεγκραφ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και διευθυντής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης, Σερ Αντριου Πόλαρντ , που συνέβαλε στην ανάπτυξη του εμβολίου Aστραζενεκα, το 2020.

Ο καθηγητής εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον παρόλο που η νέα παραλλαγή συνεχίζει να σαρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αυξάνεται θεαματικά το ποσοστό εμβολιασμού.

Συνολικά, το 90 % των άνω των 12 ετών, έχουν κάνει το πρώτο τους εμβόλιο και περισσότερο από το 80% έχουν κάνει δύο δόσεις, ενώ έχουν χορηγηθεί 33 εκατομμύρια αναμνηστικά.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος