Χάος στην τουρκική Εθνοσυνέλευση: Βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια (video)

Πανδαιμόνιο επικράτησε στην τουρκική  Εθνοσυνέλευση όταν βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επετέθη φραστικά κατά του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, επειδή χρησιμοποίησε το αεροσκάφος του φυγόδικου Τούρκου επιχειρηματία Κορκμάζ. Οι βουλευτές σχεδόν ήλθαν στα χέρια με τον υπουργό Εσωτερικών να φωνάζει «απατεώνα» τον βουλευτή με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Νωρίτερα ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Κατάρ επέμενε στην ανορθόδοξη πολιτική των χαμηλών επιτοκίων και πρόσθεσε πως τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Τουρκίας δεν δημιουργούν ζήτημα παρά τις παρεμβάσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα στην αγορά η κεντρική τράπεζα.

Για την υπόθεση των Οσμάν Καβάλα και του κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς είπε ότι δεν αναγνωρίζει τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, μόνο τις αποφάσεις των τουρκικών δικαστηρίων.

Σχετικά με το οικόπεδο 5 στην Κύπρο είπε ότι εξήγησε στους Καταριανούς ότι ένα μέρος του βρίσκεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι οι Ελληνοκύπριοι θεωρούν ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Την ίδια ώρα, η οικονομική κρίση αντανακλάται στις δημοσκοπήσεις, αφού η συμμαχία της αντιπολίτευσης παγιώνει το προβάδισμα της έναντι της συμμαχίας της κυβέρνησης κατά 3 μονάδες και 84% θεωρεί υπεύθυνο για την κρίση τον πρόεδρο Ερντογάν.

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος