Χάος σε Βρετανία και Ολλανδία: Ελλείψεις προσωπικού, ατελείωτες ουρές και ταλαιπωρία επιβατών

Στη Βρετανία είχαν να δουν τέτοια απεργία σε μετρό και τρένα από το 1989. Η χώρα παρέλυσε και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι ουρές στα αεροδρόμια είναι ατελείωτες, οι αποσκευές χάνονται ή περιμένουν υπομονετικά τους ιδιοκτήτες τους. Ανάλογη εικόνα και στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, ενώ στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου στην Ιρλανδία, έχουν εξαφανιστεί τα ταξί!

Η Βρετανία ζει τη μεγαλύτερη απεργία από το 1989 για μισθολογικούς και συνταξιοδοτικούς λόγους σε μετρό και τρένα. Πολιτικοί και συνδικάτα παίζουν πινγκ-πονγκ για τις ευθύνες.

Χάος σε Βρετανία και Ολλανδία: Ελλείψεις προσωπικού, ατελείωτες ουρές και ταλαιπωρία επιβατών
(AP Photo/Matt Dunham)

«Θεωρώ ότι αυτές οι απεργίες είναι λανθασμένες και αχρείαστες. Ας μην ξεχνούμε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας η βρετανική κυβέρνηση στήριξε τον σιδηροδρομικό τομέα με ποσό ύψους 16 δισ. λιρών» σχολίασε ο Μπόρις Τζόνσον.

Τα αεροδρόμια συνεχίζουν να είναι οι μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Γηραιάς Αλβιώνος. Στο Χίθροου ακόμα στρώνουν χαλιά από βαλίτσες και οι ουρές θυμίζουν τράπεζα σε ημέρα πληρωμών συντάξεων. Κι όταν οι τουρίστες καταφέρνουν να φτάσουν, δεν τους ακολουθούν οι αποσκευές τους.

«Πολλοί Βρετανοί εργαζόμενοι έφυγαν από τις αερομεταφορές και μεταπήδησαν στον ξενοδοχειακό τομέα για να καλύψουν τις κενές θέσεις των Ευρωπαίων πολιτών που έφυγαν» αναφέρει ο Σίμον Κάλντερ, ειδικός σε θέματα ταξιδιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ryanair είπε: «Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν ένα μικρό ποσοστό πτήσεων, 5-10%, που είναι ιδιαίτερα λυπηρό, αλλά είναι μία από τις παρενέργειες στην προσπάθεια ομαλής ανάκαμψης έπειτα από δύο χρόνια COVID, lockdowns και κυβερνητικής κακοδιαχείρισης».

Χάος και στην Ολλανδία

Χάος σε Βρετανία και Ολλανδία: Ελλείψεις προσωπικού, ατελείωτες ουρές και ταλαιπωρία επιβατών
(AP Photo/Peter Dejong)

Τo ολλανδικό Σxίπχολ είναι αντιμέτωπο με ελλείψεις προσωπικού και οι επιβάτες -που μοιραία θα είναι φέτος κατά 16% λιγότεροι- σχηματίζουν ατελείωτες ουρές.

Ο διευθύνων σύμβουλος Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών-ΙΑΤΑ, περιγράφει: «Όλοι μιλούν για το Γκάτγουικ, το Χίθροου, το Άμστερνταμ και το Δουβλίνο και μετά… τίποτα. Είναι μόλις τέσσερα αεροδρόμια. Υπάρχουν χιλιάδες αεροδρόμια στον κόσμο».

Ατελείωτες ουρές στο Λουβλίνο για μία κούρσα

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου οι ταξιδιώτες δεν βρίσκουν ούτε ταξί, αφού το 29% του στόλου προτιμά να εργάζεται τα βράδια, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος