Χ. Ακάρ: Παράνομος και ανήθικος ο τρόπος που κινείται η Αθήνα

Tην ώρα που η Αθήνα αποδομεί τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ  Αιγύπτου και Τουρκίας η οποία και δέχεται σφοδρές επικρίσεις και από τον Αραβικό Σύνδεσμο για παρεμβατισμό, ο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε δηλώσεις του, πάνω από την τουρκική φρεγάτα Ορούτς Ρέις στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες με την Αίγυπτο.

Σημειώνεται ότι αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο, με αντικείμενο τις περιφερειακές εξελίξεις και τα επόμενα βήματα συνεργασίας στο Φόρουμ του αγωγού East Med.

Αναφερόμενος και στο θέμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων, υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα προκαλεί, γιατί σκοπός της είναι να παραπλανήσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Χαρακτήρισε μάλιστα παράνομο και ανήθικο τον τρόπο που κινείται η Αθήνα.
Είπε ότι η Άγκυρα είναι εκείνη που περιμένει τους Έλληνες να απαντήσουν για τη συνάντηση των στρατιωτικών επιτροπών με θέμα τα ΜΟΕ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τίποτα για τις διερευνητικές, που ήταν να γίνουν την εβδομάδα που πέρασε.

ΣΑναφορικά με την Αίγυπτο, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ανακοίνωσε ότι προβαίνει ήδη σε ενέργειες με την ελπίδα να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα.

Ο Χουλουσί Ακάρ χαρακτήρισε καταρχάς «πολλή σημαντική εξέλιξη» το γεγονός ότι η Αίγυπτος «σεβάστηκε την τουρκική υφαλοκρηπίδα», όπως είπε, κατά τη διαδικασία της αδειοδότησης για έρευνα φυσικού αερίου γύρω από τα θαλάσσια σύνορά της, και εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα η στάση αυτή της Αιγύπτου να συνεχιστεί απέναντι στην Τουρκία.
Τόνισε, όπως και με τη Λιβύη, ότι με την Αίγυπτο η Τουρκία έχει κοινά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία κι αν γίνει ενεργοποίηση αυτών των στοιχείων, θα είναι προς το συμφέρον του αιγυπτιακού λαού.

Κωνσταντινούπολη- ανταπόκριση: Αριάννα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος