Χ. Ακάρ: Κακομαθημένο και διπρόσωπο παιδί η Ελλάδα – Συνεδριάζει το τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Array

Ψηλά στην πολιτική της ατζέντα τοποθετεί η Τουρκία τη χώρα μας, καθώς μετά τις συνεχείς προκλήσεις, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της γείτονος θέτει ζήτημα Ελλάδας στη συνεδρίασή του. Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συνεχίζει την επιθετική ρητορική χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα κακομαθημένο παιδί” που “διέπραξε θηριωδίες.

Ο Χουλουσί Ακάρ συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, τους διοικητές των όπλων και τους τρεις υφυπουργούς Άμυνας, παρευρέθηκε σε εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα των Βετεράνων. Σε ομιλία του εξήρε την Τουρκία ως χώρα πρωταγωνιστή που αγωνίζεται για ειρήνη και σταθερότητα, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που, όπως είπε, «αποτελεί το πιο εμφανές παράδειγμα κακής γειτονίας», και η οποία «συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές πολιτικές της με τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της». «Η Ελλάδα, που δυστυχώς κλιμακώνει την ένταση με τη στάση της, κατηγορεί απερίσκεπτα την Τουρκία. Αυτό είναι διπροσωπία, είναι υποκρισία» πρόσθεσε.

Χαρακτηρίζοντας την κατασκευή από την Ελλάδα στο νησί της Κω ενός μνημείου της δήθεν γενοκτονίας ως άλλη μια πρόκληση της Ελλάδας, ο Ακάρ δήλωσε: “Οι πραγματικές θηριωδίες και η γενοκτονία διαπράχθηκαν από την Ελλάδα στην Τρίπολη κατά τη διαδικασία της εξέγερσης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της οποίας ήταν υποκείμενο, και κατά την προσπάθεια κατάληψης της Ανατολίας μεταξύ 1919-1922. Είναι αυτοί που διέπραξαν τις ίδιες θηριωδίες εναντίον των ‘συμπατριωτών’ μας στην Κύπρο. Από αυτή την άποψη, αν οι Έλληνες πολιτικοί αναζητούν μια απόδειξη ντροπής, τους αρκεί να κοιτάξουν στον καθρέφτη. Ενώ αυτοί οι υποκριτές απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή από τη μια πλευρά, δεν διστάζουν να διαμαρτύρονται για την Τουρκία και να επιδεικνύουν μια αντιτουρκική στάση χειραγωγώντας ξεδιάντροπα τα γεγονότα σε κάθε ευκαιρία που βρίσκουν, σε κάθε περιβάλλον“.

Επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε τις Συνθήκες Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και του Παρισιού του 1947 και συσσώρευσε όπλα στα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς, ο Ακάρ είπε: «Με την πρόκληση κάποιων και δυστυχώς με τη συνεννόηση της ΕΕ, ανέλαβαν το ρόλο ενός κακομαθημένου παιδιού, τροφοδοτώντας την αστάθεια στην περιοχή με πρωτοφανείς και παράλογες απαιτήσεις και πρακτικές» πρόσθεσε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη χώρα μας και για το μεταναστευτικό, τονίζοντας ότι “οι διεθνείς θεσμοί θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Ελλάδα που έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και να πουν «σταματήστε» αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»“. “Η Ιστορία δεν θα καταγράψει τα μυθεύματα των Ελλήνων πολιτικών, αλλά το γεγονός ότι άφησαν ανθρώπους να πεθάνουν και πήραν το αίμα των μωρών στα χέρια τους. Η ενοχή για αθώους ανθρώπους είναι στο λαιμό των Ελλήνων πολιτικών” είπε.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι στόχος της Τουρκίας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος να είναι μια θάλασσα φιλίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα και να διαμοιράζονται δίκαια όλα τα πλούτη και συνέχισε ως εξής: “Σταματήστε να ακολουθείτε λάθος δρόμο. Μείνετε μακριά από προκλήσεις που θα φέρουν την καταστροφή. Μην κατεβείτε στο “πηγάδι με το σχοινί των άλλων”. Για άλλη μια φορά η ειλικρινής έκκλησή μας προς τους Έλληνες είναι να έρθουν στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να βρεθούν λύσεις με ειρηνικές μεθόδους, σύμφωνα με το νόμο, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και μέσω του αμοιβαίου διαλόγου“.

Θα ήταν προς το συμφέρον τόσο της περιοχής όσο και του ΝΑΤΟ η Ελλάδα να δει την Τουρκία ως αξιόπιστο και αποτελεσματικό σύμμαχο και γείτονα αντί να τη βλέπει ως απειλή. Ο γείτονας ελληνικός λαός θα πρέπει επίσης να είναι σίγουρος ότι η Τουρκία ζητά ειρήνη με την Ελλάδα. Η προσδοκία μας από τρίτα μέρη είναι να εξετάσουν το θέμα αμερόληπτα και αντικειμενικά υπό το πρίσμα του διεθνούς δικαίου και της λογικής” κατέληξε.

«Ζήτημα Ελλάδας» θέτει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας στη συνεδρίασή του

Συνέρχεται στις 4:00 το απόγευμα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) της Τουρκίας υπό τον πρόεδρο Ερντογάν για να συζητήσει μια σειρά από κρίσιμα θέματα ασφαλείας με επίκεντρο την Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τουρκικές πηγές, κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν αναλυτικά “οι ενέργειες της Ελλάδας που συμβάλουν στην αύξηση της έντασης, ιδίως ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, όπως θεωρεί η Τουρκία, και η αύξηση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Ωστόσο στην ατζέντα των συζητήσεων θα συμπεριλαμβάνονται επίσης οι εγχώριες και διασυνοριακές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, ειδικά, οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία και τα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής“.

Πηγή: ΕΡΤ, trthaber / Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος