“Buongiorno, ζείτε;” – Η Ιταλία προχωρά σε βίντεο απογραφή των συνταξιούχων πολιτών της στο εξωτερικό

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Με αφορμή την πανδημία και τους θανάτους που προκάλεσε ειδικά στις πιο προχωρημένες ηλικίες, το Εθνικό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης (INPS) πάγωσε για το 2020 την τότε απογραφή για τη διασφάλιση της υγείας των συνταξιούχων και όλων όσων εμπλέκονται στην δραστηριότητα επαλήθευσης.

Τώρα το Ιταλικό Ινστιτούτο προχωρά σε ψηφιακή απογραφή των Ιταλών συνταξιούχων που διαμένουν στο εξωτερικό και που είναι …εν ζωή! 

Από τις 7 Φεβρουαρίου 2022 λοιπόν το INPS θα ζητήσει έμπρακτες αποδείξεις στους Ιταλούς συνταξιούχους που διαμένουν στην Αμερικανική ήπειρο, στη Μέση και Άπω Ανατολή, στις Σκανδιναβικές χώρες, στην Ανατολική Ευρώπη (και γειτονικές χώρες) αλλά και στην Ασία. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο κατοικούν εκτός Ιταλίας περίπου 400.000 Ιταλοί συνταξιούχοι.   

Η απόδειξη θα γίνεται σε δύο βήματα: για αρχή με τη συμπλήρωση σχετικών εντύπων και ύστερα με μια βιντεοκλήση στα προξενικά γραφεία της εκάστοτε περιοχής και Κράτους διαμονής. Την αξιολόγηση θα πραγματοποιήσει η Citibank NA, η οποία διαχειρίζεται τις πληρωμές εκτός της εθνικής επικράτειας για λογαριασμό του INPS.

Οι αποδείξεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουνίου 2022, με ποινή αναστολής την καταβολή της σύνταξης αρχής δεδομένης από τον Αύγουστο του 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος