Βρετανία: Ένα μεγάλο πάρτι προς τιμήν του NHS

Περισσότεροι από 16 εκατομμύρια Βρετανοί συμμετέχουν σε δεκάδες εκδηλώσεις για να πουν «Ευχαριστώ» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο NHS, για την συνεχή προσφορά του στην πανδημία και στον χώρο της υγείας, 73 χρόνια μετά την θέσπισή του.

Είναι το μεγαλύτερο γεγονός μαζικής συμμετοχής από το 2012 όταν γιορτάστηκε το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσα Ελισάβετ με τους πολίτες να εκφράζουν το σεβασμό τους και τη στήριξή τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, οπως πικ νίκ, μπάρμπεκιου, υπαίθρια πάρτι, τηρώντας παράλληλα τις οδηγίες κατά της Covid. Ο πρωθυπουργός πραγματοποιεί τη δίκη του «μέρα ευχαριστιών» με τη συμμετοχή εθελοντών από τους Προσκόπους και την Εθνική Υπηρεσία Πολιτών.

Η Μέι Πάρσονς, η νοσοκόμα του NHS που έκανε το πρώτο εμβολιο Covid και πρότεινε την θέσπιση αυτής της ημέρας προς τιμήν του NHS δήλωσε: «Γνωρίζαμε ότι οι άνθρωποι ήθελαν μια ευκαιρία να συναντηθούν κοινωνικά με υπεύθυνο τρόπο, οπότε όλοι μπορούμε να πούμε ευχαριστώ και η κλίμακα της ανταπόκρισης του κοινού μας εξέπληξε όλους».

Ο Πρίγκιπας Κάρολος μοιράστηκε τα αγαπημένα του τραγούδια του ως μέρος μιας ειδικής ραδιοφωνικής εκπομπής για να ευχαριστήσει το προσωπικό και τους εθελοντές του NHS.

Μουσικές μπάντες, διασημότητες, πολιτικοί γιορτάζουν και χειροκροτούν το ανεκτίμητο έργο που μέχρι σήμερα σώζει ζωές.

Τη Δευτέρα θα στηθεί ένα μεγάλο «απογευματινό τσάι» (afternoon tea), την επίσημη ημέρα από την ίδρυση του NHS στις 5 Ιουλίου.

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ