Βρετανία: Εμβολιασμοί και σε super market – Τι πρότεινε ο Μ. Πάγκαλος

Ανταπόκριση για την ΕΡΤ από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Νύχτα- μέρα θα γίνονται εμβολιασμοί στη Βρετανία, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Τζόνσον, ενώ όλες οι εναλλακτικές εξετάζονται με στόχο να εμβολιάζονται 2 εκατομμύρια άτομα την εβδομάδα. Στην Διακομματική Επιτροπή για την Υγεία της βρετανικής βουλής, μίλησε μεταξύ άλλων ο διεθυντής της Astra Zeneca, Μενέλαος Πάγκαλος προτείνοντας ερευνητική μελέτη για τη χορήγηση δόσεων από διαφορετικά εμβόλια ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Το εμβόλιο Astra Zeneca καλύπτει το νέο στέλεχος του κορονοϊού στη Βρετανία, ενώ είναι θέμα λίγων εβδομάδων η ανταπόκριση στο στέλεχος της Νότιας Αφρικής είπε ο Γουέι Σεν Λιμ, πρόεδρος της μεικτής επιτροπής της Βρετανίας για την ανοσοποίηση Covid-19 και τον εμβολιασμό. Ο ίδιος είπε επίσης: “είμαστε σε θέση να λάβουμε περισσότερες δόσεις από φιαλίδια και των δύο εμβολίων Pfizer και AstraZeneca κάνοντας χρήση ειδικών βελονών”.

«Καταφέραμε να πάρουμε περισσότερο εμβόλιο από κάθε φιαλίδιο, και αυτό συνέβη για το εμβόλιο Pfizer και συμβαίνει επίσης με το εμβόλιο AstraZeneca. Αυτό σημαίνει, ότι έχουμε συνολικά περισσότερα εμβόλια για να κινηθούμε», είπε στη Βουλή, η επικεφαλής για την ανοσοποίηση στη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας (PHE), Δρ Μέρι Ράμσεϊ η οποία ωστόσο τόνισε:

“Δεν συνιστούμε την ανάμιξη των εμβολίων Covid-19 – εάν η πρώτη σας δόση είναι το εμβόλιο Pfizer δεν θα πρέπει να σας χορηγηθεί το εμβόλιο AstraZeneca για τη δεύτερη δόση σας και αντίστροφα”.

Η Asda θα είναι το πρώτο σούπερ μάρκετ που θα παρέχει εμβολιασμούς μέσα στα καταστήματα της. Ως κέντρο εμβολιασμού θα λειτουργήσει πρώτα το φαρμακείο του σούπερ μάρκετ στο Μπέρμιγχαμ, με εκκίνηση στις 25 Ιανουαρίου από τις 8 π.μ. έως 8 μ.μ. και τις 7 ημέρες της εβδομάδας. Η εταιρεία έχει διαθέσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας NHS και τα 238 φαρμακεία εντός των καταστημάτων της σε όλη τη χώρα.

Την ίδια ώρα η Easy Jet εκπαιδεύει τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε ανάσχεση εργασίας στο να εμβολιάζουν πολίτες, με “εθνικό” στόχο να έχουν εμβολιαστεί 15 εκατομμύρια ως το τέλος Φεβρουαρίου.

Λονδίνο-Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος