Στον εισαγγελέα Σύρου ο Χάρι Μαγκουάιρ- “Ντροπή” από τα βρετανικά πρωτοσέλιδα (video)

Στις 11 οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Σύρου ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στη Μύκονο, για επίθεση σε βάρος αστυνομικών. Το βίντεο από το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψη του, μαζί με τον αδερφό κι έναν φίλο, κάνει από χθες τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του ποδοσφαιριστή αμφισβητούν την γνησιότητα του βίντεο ενώ αποδίδουν το επεισόδιο σε “μια παρέα που  ενόχλησε τις κοπέλες που συνόδευαν οι τρεις συλληφθέντες”.

Φωτογραφίες του Χάρι Μαγκουάιρ στην Μύκονο κατακλύζουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου συνοδεία ενός μεγάλου ερωτηματικού για το πώς “ένας σοβαρός επαγγελματίας, ο άσσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέδειξε τέτοια συμπεριφορά καταλήγοντας στην φυλακή”.

Ο 27χρονος αμυντικός δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα μεχρι σήμερα σχολιαζουν Βρετανοί δημοσιογράφοι. «Ντροπή, ο Άγγλος αστέρας βρίσκεται σε ελληνική φυλακή» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Daily Mail.

«Ο Άγγλος σταρ του ποδοσφαίρου κρατείται στην Ελλάδα για επίθεση σε αστυνομικούς» αναφερει η Telegraph, ενω φωτογραφία του Χάρη Μακγουαιρ με την συντροφο του φιλοξενεί η εφημερίδα Times.

H σύλληψη του Χάρι Μαγουάιρ για το επεισόδιο που δημιουργήθηκε στη Μύκονο, έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο στον Γκάρεθ Σάουθγκέιτ, σχετικά με το αν θα συμπεριληφθεί στην εθνική ομάδα», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Times. «Ο Γκάρεθ Σάουθγκέιτ θα περιμένει να ανακαλύψει τα πλήρη γεγονότα της “σύγκρουσης” του Χάρι Μαγκουάιρ με την ελληνική αστυνομία προτού αποφασίσει εάν θα τον συμπεριλάβει στους αγώνες του Nations League της Αγγλίας τον επόμενο μήνα», αναφέρουν οι Times.

«Τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα προκαλούν πόνο στις καρδιές των στελεχών στον χώρο του ποδόσφαιρου», σχολιαζει η εφημερίδα Guardian.

“Αν έπρεπε κανεις να μαντέψει ποιο πρόσωπο κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο περιστατικό στη Μύκονο, το όνομα του Χάρη Μαγκουαιρ δεν θα ήταν στη λίστα» , υπογραμμίζεται σε ρεπορτάζ της βρετανικης εφημερίδας.

Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Η ομάδα των «Κόκκινων Διαβόλων» με γραπτή δήλωσή της υπογράμμισε την απόλυτη συνεργασία του Μαγκουάιρ με τις ελληνικές αρχές, σχετικά με «ένα φερόμενο περιστατικό στη Μύκονο χθες βράδυ».

«Ο σύλλογος είναι ενήμερος για επεισόδιο στο οποίο εμπλέκεται ο Χάρι Μαγκουάιρ και συνέβη στη Μύκονο το προηγούμενο βράδυ. Επικοινωνήσαμε με τον Χάρι, ο οποίος συνεργάζεται πλήρως με τις ελληνικές αρχές. Σ’ αυτό το χρονικό σημείο δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο».

Ο Μαγκουάιρ χρίστηκε αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τον προπονητή του όλε Γκούναρ Σόλσκιερ τον Ιανουάριο, μόλις πέντε μήνες μετά τη μεταγραφή του από τη Λέστερ Σίτι για 80 εκατομμύρια λίρες, ποσό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για έναν αμυντικό.

Έπαιξε σε 55 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με την Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου κάθε λεπτού στην Premier League, καθώς η αγγλική ομάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης
Ανταπόκριση-Λονδίνο: Νατάσσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ