Μπόρις Τζόνσον για κρίση καυσίμων: Μέχρι τα Χριστούγεννα θα κρατήσει η προσπάθεια επίλυσης

Ο Μπόρις Τζόνσον μιλώντας για πρώτη φορά αφότου ξεκίνησε η κρίση με την υπερκατανάλωση καυσίμων από πανικό, αποκάλυψε ότι ο προγραμματισμός για λύση αφορά πολλές εβδομάδες ακόμη έως και τα Χριστούγεννα.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι η κατάσταση τώρα «σταθεροποιείται» και ότι οι οδηγοί πρέπει να συνεχίσουν τις δουλειές τους «κανονικά».

«Άγρια Δύση» χαρακτήρισε τα πρατήρια καυσίμων ο Danny Altmann, καθηγητής ανοσολογίας στο Ιμπέριαλ στην Daily Mail.

Ο κόσμος εκτρέπεται και ο εκνευρισμός κυριαρχεί στις ατέλειωτες ουρές για να γεμίσουν το αυτοκίνητο τους. Η βία ελλοχεύει με καυγάδες να ξεσπούν στα πρατήρια έως και μαχαίρι τράβηξε κάποιος. Οι ουρές δεν μειώθηκαν ούτε τα μεσάνυχτα ούτε τα ξημερώματα. Οδηγοί παρακολουθούν βυτιοφόρα για να φουλάρουν. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για την εμπλοκή του στρατού στην κρίση έλλειψης καυσίμων.

Ως επιπλέον μέτρο εξετάζεται η εφαρμογή προτεραιότητας σε ειδικούς εργαζόμενους “πρώτης γραμμής” κάτι που είναι γνωστό ως Εθνικό Πρωτόκολλο Εκτάκτων Καταστάσεων. Είναι όμως λύση τελευταίας επιλογής για ακραίες καταστάσεις.

Έως 150 οδηγοί βυτιοφόρων του Στρατού λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση ώστε να παραδίδουν βενζίνη σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις ελλείψεις. Η εκπαίδευση κρατά 5 ημέρες και ενώ αρχικά θα διατεθούν 75 οδηγοί στρατιώτες άλλοι τόσοι μένουν σε αναμονή εάν χρειαστεί.

Πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι η κλήση του στρατού δεν είναι θετική κίνηση για το Ουέστμινστερ. Ο στρατός μετατρέπεται σε αντανακλαστικό της κυβέρνησης, επειδή είναι ένα από τα τελευταία εργαλεία της πολιτείας που λειτουργεί αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Απούσα η κυβέρνηση σήμερα από τα μέσα ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι το πρόβλημα δημιουργούν οι καταναλωτές που από πανικό έχουν αυξήσει αναίτια τις ανάγκες τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ