Λονδίνο: Ομολόγησε ο αστυνομικός για την δολοφονία της Σάρα Έβεραντ

Ο εν ενέργεια αστυνομικός Γουέιν Κάζινς, 48 ​​ετών, ομολόγησε την ενοχή του για την δολοφονια και τον βιασμό της Σάρα Έβεραντ. Η 33χρονη Σάρα, εξαφανίστηκε καθώς περπατούσε από το σπίτι ενός φίλου της στο Κλάπαμ, στο Νότιο Λονδίνο, στις 3 Μαρτίου.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Από τότε ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και το σώμα της βρέθηκε μια εβδομάδα αργότερα σε δασικές εκτάσεις στο Κεντ. Ο Καζενς, ο οποίος δεν είχε δηλώσει ένοχος εμφανίστηκε σήμερα μέσω βιντεοκλήσης στην διάρκεια της ακρόασης όπου παρίστατο τα μέλη της οικογένειας της άτυχης Σάρα αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεων του ενω στος 9 Ιουλίου αναμενεται να ανακοινωθεί η ποινή του.

Η δολοφονία της Σάρα Έβεραντ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών σε όλη την χώρα αναζωπυρώνοντας το δημόσιο διαλόγο όσον αφορά την ασφάλεια αλλά και την ελευθερία κίνησης των γυναικών.

Τον Οκτώβριο η δίκη

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Ο Γουέιν Κάζενς, 48 ετών, από το Κεντ, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για την απαγωγή και τη δολοφονία της 33χρονης υπαλλήλου μάρκετινγκ, με την δίκη να έχει οριστεί τον Οκτώβριο.

O πρώην αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας παραδέχθηκε την ενοχή του για την απαγωγή και τον βιασμό της Σάρα Έβεραρντ που είχε συγκλονίσει το Ηνωμένο Βασίλειο προκαλώντας δεκάδες διαδηλώσεις για τη γυναικεία ασφάλεια στους δρόμους.

Διαβάζοντας το κατηγορητήριο στον Κάζενς, ο υπάλληλος του δικαστηρίου είπε: “Κατηγορείστε ότι στις 2 Μαρτίου 2021, παρανόμως και με βία ή απάτη πήρατε ή παρασύρατε τη Σάρα Έβεραρντ κατά της θέλησης της. Είστε ένοχος ή όχι ένοχος;”

Με το κεφάλι του σκυμμένο ο Κάζενς απάντησε: “Ένοχος, κύριε.” Ερωτηθείς τι δηλώνει για την κατηγορία του βιασμού, ο Κάζενς απάντησε και πάλι: “Ένοχος, κύριε.”

Ο πρώην αξιωματικός διπλωματικής προστασίας από το Κεντ κατηγορείται επίσης για τη δολοφονία της κυρίας Έβεραντ, αλλά η κατηγορία δεν του αποδόθηκε, καθώς εκκρεμούν ιατρικές αναφορές σχετικά με την κατάσταση της ψυχικής του υγείας κατά τη στιγμή της δολοφονίας.

Ωστόσο, το δικαστήριο άκουσε ότι ο Κάζενς αποδέχεται την ευθύνη για το θάνατο της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος