Κύμα αλληλεγγύης για την επίθεση στο Λονδίνο αλλά και φωνές διχασμού

Από την Κίνα μέχρι την Ελλάδα απλώνεται το κύμα αλληλεγγύης για την τρομοκρατική επίθεση που συντάραξε το Λονδίνο. Αρχηγοί κρατών εκφράζουν την συμπαράστασή τους για τα θύματα. Υπάρχουν όμως και οι φωνές που συνδέουν την πράξη με τη μετανάστευση και τα εθνικά σύνορα.

Ερντογάν: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι 

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολιάζοντας της επίθεση στο Λονδίνο ανέφερε ότι συμμερίζεται τον πόνο του Ηνωμένου Βασιλείου και σημειώνει ότι «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη φίλη και σύμμαχο Βρετανία, ενάντια στην τρομοκρατία και τη μεγαλύτερη απειλή της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.

Πούτιν: Να ενταθούν οι προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η επίθεση υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν πιο έντονες οι παγκόσμιες προσπάθειες εναντίον της τρομοκρατίας.

Σε επιστολή του προς την Τερέζα Μέι, ο Ρώσος πρόεδρος λέει ότι οι δυνάμεις του τρόμοι δρουν με έναν ολοένα ύπουλο και κυνικό τρόπο. Έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα να ενωθούν όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητα για αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή.

Τέλος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες θυμάτων και ευχήθηκε γρήγορα ανάρρωση στους τραυματίες.

Λι Κετσιάνγκ: δεν μπορεί να συνεχισθεί η αστάθεια

Ο Λι Κετσιάνγκ πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και γενικός γραμματέας του Κουμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ανέφερε για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο από την Αυστραλία όπου βρισκόταν μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας πως «στέλνουμε τα συλλυπητήριάμ μας στην πρωθυπουργό της Βρετανίας και ταυτόχρονα καταδικάζουμε την τρομοκρατία και στεκόμαστε απέναντι σε όλες τις μορφές της» και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μπορεί να συνεχισθεί η αστάθεια, πρέπει να διαφυλάξουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Τελ Αβιβ: Στα χρώματα του Ηνωμένου Βασιλείου

Σε ένδειξη συμπαράστασης το Τελ Αβιβ φώτισε το δημαρχείο του στα χρώματα της Βρετανικής σημαίας.

Κύμα αλληλεγγύης για την επίθεση στο Λονδίνο αλλά και φωνές διχασμού

Έσβησαν τα φώτα του Άιφελ 

Στο Παρίσι, ο Πύργος του Άιφελ σκοτίστηκε αποτίοντας φόρος τιμής στα θύματα της επίθεσης.

Οι άλλες φωνές για την επίθεση 

Μαρίν Λεπέν: Πρέπει να ελέγχουμε τα σύνορά μας

Η χθεσινή επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο υπογραμμίζει τη σημασία της προστασίας των εθνικών συνόρων και της ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας, δήλωσε σήμερα η ακροδεξιά υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν.

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV και τον ραδιοσταθμό RMC ότι οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους για να μοιράζονται τις πληροφορίες που συλλέγουν οι μυστικές υπηρεσίες τους και υποστήριξε το κλείσιμο τεμενών που διατηρούν σχέσεις με τον εξτρεμισμό και την ανάκληση της γαλλικής υπηκοότητας όσων διαθέτουν περισσότερα από ένα διαβατήριο και είναι ένοχοι διάπραξης επιθέσεων.

«Το πρόβλημα που έχουμε σήμερα είναι αυτή η μορφή της τρομοκρατίας χαμηλού κόστους», δήλωσε η Λεπέν προσθέτοντας: «Πρέπει να ελέγχουμε τα σύνορά μας».

Πολωνή πρωθυπουργός: Η τρομοκρατία συνδέει με τη μεταναστευτική πολιτική 

Η Πολωνή πρωθυπουργός συνέδεσε σήμερα την επίθεση στο Λονδίνο με τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως η επίθεση αποδεικνύει πως η Βαρσοβία είχε δίκιο να αρνείται να δεχθεί πρόσφυγες.

Η δεξιά, ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση της Πολωνίας έχει αρνηθεί να δεχθεί οποιονδήποτε αριθμό από τους 6.200 μετανάστες που της αναλογούν στη βάση ενός συστήματος ποσοστώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μοιραστεί το φορτίο από τον μεγάλο αριθμό των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια.

«Ακούω στην Ευρώπη πολύ συχνά: μην συνδέετε τη μεταναστευτική πολιτική με την τρομοκρατία, αλλά είναι αδύνατον να μην τις συνδέσεις», δήλωσε η πολωνή πρωθυπουργός Μπεάτα Σίντλο στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN24.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε επίσκεψή του στη Βαρσοβία, κάλεσε τα κράτη μέλη να μην αρνούνται να φιλοξενήσουν πρόσφυγες ώστε να βοηθήσουν να ελαφρυνθεί η πίεση στα κράτη πρώτης γραμμής που δέχονται το κύριο φορτίο των αφίξεων από τη Μεσόγειο.

«Ο Επίτροπος πρέπει να επικεντρωθεί στο τι να κάνει προκειμένου να αποτραπούν ενέργειες όπως η χθεσινή στο Λονδίνο», η Πολωνία δεν θα υποκύψει σε έναν εκβιασμό όπως εκείνον που εκφράστηκε από τον Επίτροπο, είπε η Σίντλο.

«Ο Επίτροπος έρχεται στη Βαρσοβία και προσπαθεί να μας πει: πρέπει να κάνετε ό,τι έχει αποφασίσει η ΕΕ, πρέπει να πάρετε αυτούς τους μετανάστες… Δύο ημέρες αργότερα άλλη μια τρομοκρατική επίθεση συμβαίνει στο Λονδίνο», είπε.

Ο ηγέτης του κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της Σίντλο, Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, είχε δηλώσει το 2015 πως οι πρόσφυγες μπορεί να φέρουν αρρώστιες και παράσιτα στην Πολωνία.
Το προσφυγικό είναι ένα από τα πολλά θέματα για τα οποία η Πολωνία βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την ΕΕ.

Η Σίντλο δήλωσε επίσης σήμερα πως η Πολωνία μπορεί να μην δεχθεί μια διακήρυξη των ηγετών της ΕΕ που αναμένεται να εγκρίνουν αυτό τον μήνα οι ηγέτες της ΕΕ στη Ρώμη, οι οποίοι θα σχεδιάσουν την πορεία της Ένωσης μετά την έξοδο της Βρετανίας, εκτός εάν η σύνοδος κορυφής ασχοληθεί με θέματα που η Βαρσοβία θεωρεί κρίσιμης σημασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ