Δύο μέρες πριν ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία του Brexit, η Τερέζα Μέι επισκέπτεται τη Σκωτία, η οποία πριν από λίγες ημέρες ζήτησε και δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της.
Η Τερέζα Μέι βρίσκεται σε περιοδεία προκειμένου να ενώσει τα τέσσερα έθνη μαζί της σε αυτό το μεγάλο βήμα που θα αλλάξει δραστικά το μέλλον της χώρας. Σήμερα βρίσκεται στη Σκωτία και πριν συναντηθεί με τη Νίκολα Σέρτζον, η Βρετανή πρωθυπουργός σε ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι ως Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει όριο στο τι μπορούμε να κάνουμε, σημείωσε ότι αυτή η ένωση των εθνών με τη συνεργασία θα συνεχίσουμε να είμαστε μια ασταμάτητη δήλωση. Επίσης ανέφερε ότι έχει σχέδιο για τη Βρετανία, για μια σωστή διαπραγμάτευση τόσο για το Brexit όσο και για το μέλλον της χώρας εσωτερικά.
Η Μέι ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα διεξαγάγει μια μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση τον Οκτώβριο σε τμήματα της Σκωτίας και της βόρειας Αγγλίας, λίγες ημέρες αφού ο 52χρονος Χάλιντ Μασούντ σκότωσε σε μια επίθεση τέσσερις ανθρώπους στο Λονδίνο.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος