Bρετανία: 70.000 μέλη προσωπικού Πανεπιστημίων θα απεργήσουν 18 ημέρες για αύξηση αποδοχών

Array

Περισσότερα από 70.000 μέλη προσωπικού σε 150 πανεπιστήμια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα απεργήσουν για 18 ημέρες μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου λόγω των διαφωνιών που υπάρχουν για τις αμοιβές, τις συνθήκες εργασίας και τις συντάξεις, ανακοίνωσε σήμερα η Ένωση Πανεπιστημίων και Κολεγίων (UCU).

Bρετανία: 70.000 μέλη προσωπικού Πανεπιστημίων θα απεργήσουν 18 ημέρες για αύξηση αποδοχών“Ο χρόνος πιέζει τώρα ώστε ο κλάδος να επιτύχει μια συμφωνία ή να πληγεί από μια εκτεταμένη αναστάτωση κατά τη διάρκεια της άνοιξης”, δήλωσε η γενική γραμματέας της UCU Τζο Γκρέιντι.

Το συνδικάτο που εκπροσωπεί ακαδημαϊκούς, δασκάλους, βιβλιοθηκονόμους και το επαγγελματικό προσωπικό των κολεγίων και των πανεπιστημίων, δηλώνει ότι διεκδικεί καλύτερες αποδοχές αφότου οι εργοδότες όρισαν αύξηση μισθού 3% έπειτα από μια δεκαετία χαμηλότερων αμοιβών σε σχέση με τον πληθωρισμό, όπως επισημαίνει.

Καθώς η χώρα αντιμετωπίζει διψήφιο πληθωρισμό, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δέχεται πιέσεις να επιλύσει ένα κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων στη Βρετανία που ξεκίνησε πέρυσι.

Στις απεργίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και διαταράχθηκαν επανειλημμένα βασικές υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι σιδηροδρομικές μεταφορές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος