Bουλγαρία: H Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πτηνών γιορτάζεται στις 1 και 2 Οκτωβρίου

Array

Η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πτηνών, που γιορτάζεται από το Bird Life International στις 8 Οκτωβρίου, γιορτάζεται στην Βουλγαρία την 1 και 2 Οκτωβρίου με παρατήρηση και φωτογράφιση πουλιών. Ο φετινός 29ος εορτασμός στη Βουλγαρία διοργανώνεται από τη Βουλγαρική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών (BSPB). Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό.

«Ένας γενικός κανόνας για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις είναι να μην ενοχλούν τα πουλιά λόγω της ευαισθησίας τους», δήλωσε στο BTA ο ορνιθολόγος Πέταρ Γιάνκοφ.

Οι απόφοιτοι των μαθημάτων παρατήρησης πουλιών της BSPB μπορούν να επισκεφτούν το όρος Ρίλα μεταξύ 1 και 2 Οκτωβρίου για να αναζητήσουν τον ακριβοθώρητο δρυοκολάπτη με την λευκή πλάτη. Την 1η Οκτωβρίου, οι κάτοικοι της Σόφιας μπορούν να αναζητήσουν την κοινή αλκυόνη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πτηνών στο Πλόβντιβ της νοτιοκεντρικής Βουλγαρίας θα γιορταστεί με διαγωνισμούς και παιχνίδια για παιδιά, καθώς και εργαστήρια τέχνης και κατασκευή ταϊστρών για πουλιά.

Οι λάτρεις της φύσης στη Βάρνα, στη Μαύρη Θάλασσα, μπορούν να συμμετάσχουν σε περιοδεία παρατήρησης πουλιών στις 2 Οκτωβρίου και να δουν κύκνους, κορμοράνους, ερωδιούς, μαύρους ξυλοπόδαρους και καλημάνες στην άγρια φύση. Έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στην προστατευόμενη περιοχή της Γιατάτα όπου ζουν χρυσαετοί.

Παρατήρηση τοπικών και αποδημητικών ειδών πουλιών μπορεί να γίνει στο Nature Conservation Centre της Πόντα, στη Μαύρη Θάλασσα. Ο επισκέπτης που θα δει και θα καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό πουλιών θα κερδίσει έπαθλο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος