Bελιγράδι – Συνέδριο Σοσιαλιστών: Ο χαιρετισμός του Α. Τσίπρα θύμωσε τον Ρώσο Πρέσβη

Ο Ρώσος πρέσβης στη Σερβία Αλεξάνταρ Μπόκαν-Χερτσένκο αποχώρησε επιδεικτικά από το συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) κατά την διάρκεια μετάδοσης, σε βίντεο οθόνη, του χαιρετισμού που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στην Σερβία εξήγησε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το συνέδριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κριτική που άσκησε στην χώρα του ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός.

«Αναγκάστηκα να εγκαταλείψω το συνέδριο του SPS, στην αρχή, λόγω του βιντεοσκοπημένου μηνύματος του αρχηγού της ελληνικής αντιπολίτευσης Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε εντελώς αβάσιμες, ψευδείς κατηγορίες κατά της Ρωσίας και έριχνε λάσπη στην πατρίδα μου» έγραψε στο twitter ο πρέσβης της Ρωσίας στην Σερβία.

Ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του SPS μιλάει για «παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» και επισημαίνει ότι αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς δικαίου που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «όλα τα ζητήματα θα πρέπει να επιλύονται με βάση το διεθνές δίκαιο και χωρίς την χρήση βίας. Αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Κοσόβου υποστηρίζονταν ότι πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία των Βρυξελλών από το 2013 ενώ υποστήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας. Στο 11ο Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας (SPS) επανεξελέγη πρόεδρος – για πέμπτη θητεία – ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ανταπόκριση – Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος