BBC – Συνέντευξη Νταϊάνας : Ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ ζητάει συγγνώμη

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Martin Bashir, ένας “σπασμένος” άνθρωπος που δεν παραδέχεται ότι έβλαψε την Νταϊάνα. Με αυτό τον τίτλο οι Τάιμς δημοσιεύουν την αποκλειστική συνέντευξη του Μπασίρ. Ο δημοσιογράφος του BBC που αποδείχτηκε από την έρευνα Dyson ότι χρησιμοποίησε παράνομες μεθόδους για τη περίφημη συνέντευξη του 1995 είπε ότι αγαπούσε τη πριγκίπισσα, και δεν ήθελε ποτέ να τη βλάψει.

Μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά μετά τα ευρήματα του Λόρδου Dyson, ο κ. Bashir ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι «ποτέ δεν ήθελε να βλάψει» την πριγκίπισσα Νταϊάνα με την εκπομπή του, Πανοράμα. «Δεν πιστεύω ότι το κάναμε», ισχυρίστηκε.

Σε συνέντευξη με τους The Sunday Times, ο κ. Bashir υποστήριξε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν ήταν ποτέ δυσαρεστημένη για το περιεχόμενο της συνέντευξης και είπε ότι συνέχισαν να είναι φίλοι μετά τη μετάδοση του προγράμματος, με την πριγκίπισσα να επισκέπτεται ακόμη και τη σύζυγό του Ντέμπορα στο νοσοκομείο την ημέρα που η Ντέμπορα γέννησε το τρίτο παιδί του ζευγαριού, την Ελίζα.

Ο κ. Bashir δήλωσε ότι μετανιώνει για τη χρήση των ψεύτικων τραπεζικών εγγράφων που έδειξε στον Earl Spencer, όπου εμφανίζονταν πληρωμές στους λογαριασμούς ατόμων στο βασιλικό περιβάλλον, και τα οποία χρησιμοποίησε ως μόχλευση για τη συνέντευξη, σύμφωνα με τον Λόρδο Dyson.

Το Σάββατο το απόγευμα, η κυβέρνηση σχεδίαζε παρέμβαση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο BBC μετά το σκάνδαλο, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Observer. Το σχέδιο λέγεται ότι θα αποτελέσει μέρος της επανεξέτασης που θα κάνει η κυβέρνηση στο BBC το επόμενο έτος.

Οι υπουργοί αναμένεται να βρεθούν στο βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων τη Δευτέρα για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την έκθεση Dyson.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος