BBC: Κακοποίηση παιδιών σε κέντρα φροντίδας στην Αγγλία

Array

Κακοποίηση παιδιών σε κέντρα φροντίδας που είχαν αξιολογηθεί ως κατάλληλα καταγγέλει το BBC. Σύμφωνα με έρευνα επι τρία χρόνια παιδιά ζούσαν υπό συνθήκες βίας έως και τον Μάρτιο του 2021 όπου η ρυθμιστική αρχή αξιολόγησης Ofsted τους έβαλε οριστικό «λουκέτο».

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου 

Το BBC αναφέρει περισσότερες από 100 καταγγελίες που καταγράφηκαν στα σπίτια παιδιών Doncaster, στην βόρεια Αγγλία, στο Νότιο Γιορκσιρ, με τον Ofsted να έχει ειδοποιηθεί τουλάχιστον 40 φορές για περιστατικά ενώ στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη, όπως και η Hesley Group, η οποία διαχειριζόταν τα σπίτια.

Περισσότερα από 100 από τα παιδιά που βρίσκονται υπό φροντίδα, εκφράζονται φόβοι ότι έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς ενω μαρτυρίες στο bbc από ομάδα εμπειρογνωμόνων επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε «συστημική και συνεχής κακοποίηση» στα σπίτια αυτά.

Η έρευνά του BBC διαπίστωσε ότι τα παιδιά κλείνονταν τη νύχτα σε μπάνια, τα άφηναν με λερωμένα ρούχα, τα γρονθοκοπούσαν και δεν τους παρείχαν φαρμακευτική αγωγή για πολλές ημέρες.

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσιρ που αυτή τη στιγμή ανακρίνει το προσωπικό του Hesley για το ενδεχόμενο κακοποίησης, προειδοποιήθηκε από εργαζόμενους τρία χρόνια πριν από το κλείσιμο. Είναι συγκλονιστικό το γεγονός ότι οι λογαριασμοί της Hesley κατέγραψαν κέρδος 16%, 12 εκατομμυρίων λιρών για όλους τους ιστότοπους που διαχειρίζεται .

Η κακοποίηση στα σπίτια φροντίδας ανηλίκων είναι το χειρότερο σκάνδαλο από το Winterbourne View , ένας οίκος φροντίδας ενηλίκων κοντά στο Μπρίστολ που βγήκε στο φως από το BBC Panorama το 2011.

«Έχουμε αριθμό ρεκόρ παιδιών υπό φροντίδα, κρίση εργατικού δυναμικού και θλιβερά υποχρηματοδοτούμενες υπηρεσίες τοπικών αρχών και κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές», επισημαίνει ο Δρ Mark Kerr, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης κατοικιών ανηλίκων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος