BBC: Η Ρωσία καίει φυσικό αέριο στα σύνορα με τη Φινλανδία

Array

Φυσικό αέριο αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που θα μπορούσε να εξαχθεί στη Γερμανία, οδήγησε σε καύση η Ρωσία και μάλιστα σε σημείο που βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχή του αγωγού Nord Stream 1 που αναμένεται να κλείσει και πάλι για τρεις ημέρες τις στρόφιγγες προς τη Γερμανία.

«Δεν έχουν άλλα μέρη όπου μπορούν να πουλήσουν το αέριό τους, οπότε πρέπει να το κάψουν» είπε ο Γερμανός πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο, Miguel Berger, υποστηρίζοντας ότι  οι ευρωπαϊκές προσπάθειες για τη μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο «έχουν ισχυρή επίδραση στη ρωσική οικονομία».

Σύμφωνα με έκθεση της Rstad Energy  περίπου 4,34 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου καίγονται καθημερινά σε ένα νέο εργοστάσιο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Portovaya, βορειοδυτικά της Αγίας Πετρούπολης.

Τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά προήλθαν από μαρτυρίες κατοίκων της Φινλανδίας όπως μετέδωσε το BBC προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται η καύση να είναι συνήθης διαδικασία για λόγους ασφαλείας.

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας, προειδοποιεί ότι η χώρα του χρειάζεται για το χειμώνα 19 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τα οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει τόσο λόγω της ακρίβειας αλλά και των ελλείψεων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ρεπορτάζ: Βάνα Κουτρουλού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος