Αυξάνεται ο κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε ότι η Μόσχα αντιλαμβάνεται την απόφαση της Ουάσιγκτον να συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με βαρέα όπλα ως άμεση απειλή για τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας. Ο Αντόνοφ δήλωσε ότι η απόφαση του Λευκού Οίκου ορίζει την Αμερική ως συμμετέχοντα στη σύγκρουση.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο προφίλ της ρωσικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες στο Facebook, ο Ρώσος πρέσβης επεσήμανε ότι η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία όχι μόνο οδηγεί σε παρατεταμένη αιματοχυσία και νέα θύματα, αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και δυτικών χωρών, αναφέρει το Tanjug. Ο Αντόνοφ κάλεσε την Ουάσιγκτον να σταματήσει, όπως δήλωσε, «προκλητικές ενέργειες», που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στις πιο σοβαρές συνέπειες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ουκρανία αξίας 625 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τέσσερα πυραυλικά συστήματα HIMARS, 32 πυροβολικά και 200 ​​τεθωρακισμένα οχήματα.

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Πηγή: Politica.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος