Ρωσία: Ο Β. Πούτιν ανακοίνωσε στρατιωτική ενίσχυση των συνόρων με τη Φινλανδία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ φέτος θα δημιουργήσει «προβλήματα» και ανακοίνωσε στρατιωτική ενίσχυση στα βορειοδυτικά σύνορα, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή στη ρωσική δημόσια τηλεόραση, ανέφεραν το Reuters και το AFP.

«Δεν υπήρχαν προβλήματα εκεί, αλλά τώρα θα υπάρξουν, γιατί θα ιδρύσουμε τη Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ και θα συγκεντρώσουμε έναν ορισμένο αριθμό μονάδων εκεί», εξήγησε ο Πούτιν στη συνέντευξη.

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης ότι οι Δυτικοί ήταν αυτοί που « προετοίμασαν τη Φινλανδία για το ΝΑΤΟ», υπό τις συνθήκες όπου «όλες οι διαφορές, συμπεριλαμβανομένων των εδαφικών από τα μέσα του 20ού αιώνα, είχαν από καιρό διευθετηθεί».

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Φινλανδίας, που μοιράζονται σύνορα 1.340 χιλιομέτρων, έχουν επιδεινωθεί σημαντικά μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η οποία ώθησε τη Φινλανδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Την Πέμπτη, η Φινλανδία ανακοίνωσε και πάλι το πλήρες κλείσιμο των συνόρων της με τη Ρωσία, ώρες μετά το άνοιγμα δύο σημείων διέλευσης, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι ενθαρρύνει τη διέλευση μεταναστών, κατηγορίες που αρνήθηκε το Κρεμλίνο.

Πηγή: agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος