Αυστρία: Ο Καρλ Νεχάμερ ορκίστηκε νέος καγκελάριος της χώρας

Ο συντηρητικός Καρλ Νεχάμερ ορκίστηκε λίγο μετά τις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) ενώπιον του προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, στη Βιέννη, καγκελάριος της Αυστρίας, ο τρίτος μέσα σε δύο μήνες, διαδεχόμενος τον διπλωμάτη καριέρας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, που ανέλαβε καθήκοντα στις 11 Οκτωβρίου.

Ο Νεχάμερ, πρώην υπουργός Εσωτερικών, αναλαμβάνει επικεφαλής της κυβέρνησης μερικές ημέρες αφότου στελέχη του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός του (OVP) τον επέλεξαν προκειμένου να διαδεχθεί τον Σεμπάστιαν Κουρτς στην ηγεσία του OVP.

Ο Κουρτς ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αποχωρεί από την πολιτική, με αποτέλεσμα ο στενός σύμμαχός του Σάλενμπεργκ να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Tο Προεδρείο του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) εξέλεξε πριν από λίγη ώρα ομόφωνα τον κ. Νεχάμερ αρχηγό του κόμματος, προτείνοντάς τον αυτομάτως και ως νέο καγκελάριο.

Ο κ. Νεχάμερ ανέφερε ότι δεν υπήρξε στόχος του η Καγκελαρία, αλλάσημείωσε ότι αναλαμβάνει με ευγνωμοσύνη και σεβασμό και προέταξε την πανδημία και το μεταναστευτικό ως βασικές προτεραιότητές του.

Ως υπουργός Εσωτερικών είχε τηρήσει ιδιαίτερα αυστηρή γραμμή σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση και τα ισλαμιστικά ρεύματα.

Το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο τον περασμένο Σεπτέμβριο προηγείτο στις δημοσκοπήσεις με τουλάχιστον 10 μονάδες διαφορά από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPÖ), μετά το σκάνδαλο που προκάλεσε την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς από την Καγκελαρία υφίσταται δημοσκοπική καθίζηση. Από 34% τον Σεπτέμβριο, βρίσκεται τώρα στο 23%, πίσω από το SPÖ, το οποίο εξασφαλίζει 26%. Ακολουθούν το ακροδεξιό FPÖ με 21%, οι φιλελεύθεροι Neos και οι Πράσινοι με 12%. Με αυτά τα ποσοστά, θα ήταν εφικτή μια κυβέρνηση SPÖ, Πρασίνων, Neos, χωρίς τη συμμετοχή του Λαϊκού Κόμματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος