Αυστρία: Καταστήματα μειώνουν το ωράριο εργασίας για εξοικονόμηση ρεύματος

Array

Λόγω των υπερβολικών τιμών της ενέργειας και της ανάγκης εξοικονόμησης  ρεύματος, πολλά καταστήματα στην Αυστρία αποφάσισαν να μειώσουν το ωράριο εργασίας τους.

Στο Γκρατς, το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στο κέντρο της πόλης «Kastner & Eller» αποφάσισε να μειώσει το ωράριο εργασίας του κατά μισή ώρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, κάτι που σημαίνει ότι αντί για 7:00 μ.μ., θα λειτουργεί μέχρι τις 6:30 μ.μ. ανακοίνωσε o διευθυντής της εταιρείας, Martin Weg. 

Το κόστος του ρεύματος έχει δεκαπλασιαστεί φέτος, είπε, προσθέτοντας ότι το ήμισυ του κόστους ρεύματος αφορά φωτισμό. Είπε ακόμη ότι το πολυκατάστημα κλείνει νωρίτερα όχι μόνο για εξοικονόμηση ρεύματος, αλλά και γιατί έρχονται λιγότεροι πελάτες εκείνη την ώρα. 

Και η ΙΚΕΑ στο Γκρατς μείωσε τις ώρες εργασίας της

Πριν από την πανδημία, το ΙΚΕΑ ήταν ανοιχτό από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και τώρα από τις 9:30 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. 

«Πρόκειται για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά πάνω από όλα έχει να κάνει με το προσωπικό, το οποίο δυσκολευόμαστε ολοένα και περισσότερο να βρούμε», εξήγησε η εκπρόσωπος της ΙΚΕΑ, Uve Blimel.

Πριν από λίγους μήνες, το εμπορικό κέντρο Vineland, στο Leibniz μείωσε τις ώρες εργασίας του κατά μία ώρα, όπως αναφέρθηκε, λόγω της τεράστιας αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου και της επερχόμενης περιόδου θέρμανσης, αναφέρει το Tanjug.  

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος