Αυστραλία: Υποβαθμίζει τον κίνδυνο τρομοκρατικής απειλής εντός της επικράτειας

Array

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Η Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Αυστραλίας (ASIO) πρότεινε στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας την υποβάθμιση από τη βαθμίδα «αναμενόμενο», στη βαθμίδα «πιθανό» του κινδύνου εκδήλωσης τρομοκρατικής επίθεσης εντός της επικράτειας.

Όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι η εισήγηση των μυστικών υπηρεσιών έγινε αποδεκτή από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της οποίας ηγείται:

-«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Υπηρεσία Πληροφοριών μας. Δε θα αμφισβητήσω τις προτάσεις τους ούτε θα τις σχολιάσω αντί για τους ίδιους», τόνισε ο κ. Αλμπανίζι.

Νωρίτερα, μιλώντας στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο κεντρικό κτήριο διοίκησης της ASIO στην πρωτεύουσα Καμπέρα, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Μάικ Μπέργκες ανακοίνωσε την πρόταση της υπηρεσίας του επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «παραμένει ιδιαίτερα επικεντρωμένη στην αυξανόμενη απειλή από την δράση ξένων μυστικών υπηρεσιών και κατασκοπείας.

Το συμπέρασμα μας είναι σαφές:

-Παρόλο που η Αυστραλία παραμένει ενδεχόμενος στόχος, σε επίπεδο προθέσεων υπάρχουν λιγότεροι  εξτρεμιστές πρόθυμοι να προβούν σε τρομοκρατική ενέργεια εντός της επικράτειας συγκριτικά με το 2014 όταν αναβαθμίσαμε το επίπεδο απειλής», επεσήμανε ο κ. Μπέργκες.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της ASIO, από το 2014 έγιναν στο έδαφος της Αυστραλίας 11 τρομοκρατικές επιθέσεις και η υπηρεσία του απέτρεψε άλλες 21 σχεδιαζόμενες επιθέσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος