Αυστραλία: «Τρομοκρατική» ενέργεια σύμφωνα με την αστυνομία η επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ – Συνελήφθη 15χρονος

Σύνοψη
  • Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα του κηρύγματος σε εκκλησίας στη συνοικία Γουέκελι στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ και ο 15χρονος δράστης την ώρα που χτυπούσε με μαχαίρι τον επίσκοπο Εμμανουέλ, φώναξε σύμφωνα με τις Αρχές «θρησκευτικού περιεχομένου απειλές»

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Ως τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε επισήμως την επίθεση με μαχαίρι εναντίον του Ασσύριου Επισκόπου Μαρ Μαρί Εμμανουήλ σε εκκλησία του Σίδνεϊ το βράδυ της Δευτέρας η ηγεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας, απόφαση η οποία έχει και την δημόσια υποστήριξη του επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Αυστραλίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα του κηρύγματος σε εκκλησίας στη συνοικία Γουέκελι στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ και ο 15χρονος δράστης την ώρα που χτυπούσε με μαχαίρι τον επίσκοπο Εμμανουέλ, φώναξε σύμφωνα με τις Αρχές «θρησκευτικού περιεχομένου απειλές».

Τον δεκαπεντάχρονο αφόπλισαν παριστάμενοι πιστοί ενώ προκλήθηκε πανικός.

Το νέο διαδόθηκε γρήγορα στην τοπική κοινότητα και εκατοντάδες οργισμένοι πιστοί κατέφθασαν και επιτέθηκαν στην αστυνομία και τους διασώστες, θεωρώντας πως «προστάτευαν τον δράστη».

Αυστραλία: «Τρομοκρατική» ενέργεια σύμφωνα με την αστυνομία η επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία στο Σίδνεϊ – Συνελήφθη 15χρονος

Διασώστες εγκλωβίστηκαν για ώρες μέσα στην εκκλησία από το οργισμένο πλήθος που προκαλούσε επεισόδια  με αποτέλεσμα να υπάρξει ιδιαίτερα μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση.

Με παρέμβαση ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων η τάξη αποκαταστάθηκε, ο τραυματίας επίσκοπος  είχε μεταφερθεί άλλωστε άμεσα στο παρακείμενο νοσοκομείο στην περιοχή του Λίβερπουλ ενώ τρεις ελαφρύτερα τραυματικές έλαβαν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες.

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής επικεντρώνονται στις επαφές του νεαρού δράστη και αναζητούν ενδεχόμενους καθοδηγητές ή ύπαρξη δικτύωσης με άλλα ριζοστικοποιημένα άτομα.

Δηλώσεις καθησυχασμού απευθυνόμενοι προς όλους τους Αυστραλούς έκαναν το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι, ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών (ASIO) Μαικ Μπούργκες και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Ριπς Κερσάου όπως και οι εκπρόσωποι των Πολιτειακών και τοπικών Αρχών.

Στην περιοχή που βρίσκεται η εκκλησία έχουν ληφθεί έκτακτα αστυνομικά μέτρα μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που ακολούθησαν την αιματηρή επίθεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος