Αυστραλία: Τράπεζα χρέωνε για χρόνια χιλιάδες νεκρούς πελάτες της ― Αντιμετωπίζει πρόστιμο – μαμούθ

Επί σειρα ετών χρέωνε χιλιάδες νεκρούς πελάτες της μια τράπεζα στην Αυστραλία, η οποία είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει σύντομα μεγάλο πρόστιμο για χρόνιες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα και πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Westpac θα αντιμετωπίσει πρόστιμο – μαμούθ ύψους 81 εκατ. δολαρίων για παραβάσεις χρόνων.

Θεωρείται η υπ’ αριθμόν 3 δανείστρια εταιρεία της Αυστραλίας και υποβλήθηκε σε έξι διαδικασίες αστικών ποινών από την αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται καταγγελίες για τον τραπεζικό της τομέα, τον τομέα ασφάλισης και υγειονομικής διαχείρισης.

Πάντως, η Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων υποστηρίζει πως η τραπεζικό ίδρυμα χρέωσε με πάνω από 7,2 εκατ.δολάρια για αμοιβές παροχής συμβουλών τουλάχιστον 11.000 άτομα που απεβίωσαν και διένειμε διπλότυπα συμβόλαια ασφαλιστηρίων σε περισσότερους από 7.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα αρχή, οι παραβάσεις αυτές σημειώθηκαν σε διάστημα δέκα χρόνων, ενώ εντοπίστηκαν μετά από έρευνα το 2018.

«Τα ζητήματα που εγείρονται δεν θα έπρεπε να έχουν συμβεί και οι διαδικασίες, τα συστήματα και οι μηχανισμοί επιτήρησης θα έπρεπε να είναι καλύτερα» δήλωσε σχετικά ο Πίτερ Κινγκ, διευθύνων σύμβουλος της Westpac.

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Σάρα Κορτ, «είναι άνευ προηγουμένου για την Επιτροπή να προσφεύγει για πολλαπλά αδικήματα και το ίδιο χρονικό διάστημα κατά του ίδιου εναγόμενου».

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος