Το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στον πλανήτη θα αγγίξει η Δυτική Αυστραλία

Το επερχόμενο κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει από αύριο περιοχές της Δυτικής Αυστραλίας είναι πιθανό να οδηγήσει στο «θερμότερο μέρος του πλανήτη αυτή την εποχή».

Όπως ανέφερε ο αναλυτής του Γραφείου Μετεωρολογίας της Αυστραλίας  Μπόμπ Τάρ, «η πόλη Μάρμπλ Μπάρ αναμένεται να σημειώσει θερμοκρασία 46 βαθμών, ίσως και υψηλότερη, καθιστώντας την το θερμότερο μέρος του πλανήτη για την εποχή».

Και άλλες πόλεις στην ευρύτερη Δυτική Αυστραλία θα υποστούν θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών οι οποίες θα διατηρηθούν για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Μεταξύ αυτών που αναμένεται να πλήξει ο ασυνήθιστος για την εποχή ισχυρός καύσωνας είναι οι περιοχές Pilbara and Kimberley, όπου το θερμόμετρο θα δείξει άνω των 45 βαθμών Κελσίου ενώ ιδιαίτερα αισθητό σε ένταση και διάρκεια θα είναι το κύμα του καύσωνα στις πόλεις στα βόρεια της Πολιτείας όπως οι  Marble Bar, Paraburdoo, Fitzroy Crossing, Kununurra και Wyndham. 

Οι Αρχές έχουν τεθεί σε πλήρη επιφυλακή, ειδικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης παρακολουθώντας διαρκώς την εξέλιξη του κύματος σε 24ωρη βάση δηλώνοντας σε πλήρη ετοιμότητα εφόσον χρειαστεί να επέμβουν.

Η μέγιστη μέση θερμοκρασία στην πόλη του Marble Bar που αναμένεται να «κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στον πλανήτη αυτή την εποχή» για τον μήνα Δεκέμβριο είναι 41.9C και η μέση ελάχιστη 26C.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος, Αυστραλία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος