Αυστραλία: Συνεχίζονται οι πλημμύρες στη Βικτώρια – Δραματικές εκκλήσεις των Αρχών (video)

Ανταπόκριση από την Αυστραλία: Αλέκος Μάρκελλος

“Είναι πολύ αργά για να απομακρυνθείς.
Αναζήτησε καταφύγιο για να σωθείς”.

Η δραματική έκκληση μέσω μηνυμάτων από τις Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών στην Πολιτεία της Βικτώρια αφορά σε χιλιάδες κατοίκους στα βόρεια. Οι υπερχειλίσεις των ποταμών συνεχίζουν με αυξανόμενη ένταση να πλημμυρίζουν κατοικημένες όσο και αγροτικές περιοχές σε τεράστια έκταση.

Το Σάββατο 15/10 εντοπίστηκε νεκρός από πνιγμό ένας άντρας στην αυλή του σπιτιού του ενώ παρά την προσπάθεια να ενημερώνονται έγκαιρα όσοι κάτοικοι πρέπει να εκκενωθούν, φαίνεται πως η άνοδος στις στάθμες των ποταμών σε αρκετές περιπτώσεις υπερέβη σε ποσότητα και ταχύτητα τις προβλέψεις.Αυστραλία: Συνεχίζονται οι πλημμύρες στη Βικτώρια – Δραματικές εκκλήσεις των Αρχών (video)

Το τελευταίο 24ωρο και ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες έχουν πληγεί περισσότερο οι περιοχές του Shepparton,όπου υπολογίζεται πως έχουν πλημμυρίσει 10.000 κατοικίες, και η Echuca με 1000 ακόμη.

Η κατάσταση σύμφωνα με τον επικεφαλής των Πολιτειακών Αρχών Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Tim Wiebusch δεν έχει φτάσει στην κορύφωση της, καθώς αρκετοί ποταμοί δεν έχουν φτάσει στο μέγιστο αναμενόμενο ύψος υδάτων.Αυστραλία: Συνεχίζονται οι πλημμύρες στη Βικτώρια – Δραματικές εκκλήσεις των Αρχών (video)

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για τον ποταμό Goulburn που έχει ήδη πλημμυρίσει τις περιοχές του Shepparton και της Mooroopna στα βορειοανατολικά της Πολιτείας καθώς αναμένεται να αγγίξει το μέγιστο ύψος στα 12, 2 μέτρα το πρωί της Δευτέρας.

Αντίστοιχα, εκτεταμένα προβλήματα από τις πλημμύρες αντιμετωπίζει και η Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας όσο και η Τασμανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος