Αυστραλία: Σύγκρουση στον αέρα δύο μικρών αεριωθουμένων με δύο αγνοουμένους – Το ένα κατέπεσε

Δύο άνθρωποι αγνοούνται μετά από εναέρια σύγκρουση δύο μικρών αεριωθούμενων αεροσκαφών πάνω από τη θάλασσα, ανοιχτά της Μελβούρνης το απόγευμα της Κυριακής.


Αμέσως ξεκίνησε εκτεταμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τέσσερα ελικόπτερα και σκάφη διάσωσης της λιμενικής αστυνομίας ενώ έσπευσαν και πολλά ιδιωτικά σκάφη.
Περίπου μια ώρα μετά εντοπίστηκαν κάποια συντρίμμια ενώ οι έρευνες διακόπηκαν με την έλευση της νύχτας και θα συνεχιστούν το πρωί.


Τα δύο πρώην στρατιωτικά αεροσκάφη Viper S-211 Marchetti τα οποία πετούσαν ιδιώτες πλησίαζαν από τη θάλασσα προς τα βόρεια παράλια του κόλπου που σχηματίζει η ευρύτερη Μελβούρνη και επιχειρούσαν να λάβουν θέση σε σχηματισμό όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, σημειώθηκε η σύγκρουση με αποτέλεσμα την πτώση του ενός αεροσκάφους στη θάλασσα ενω το δεύτερο κατάφερε να προσγειωθεί σε παρακείμενο αεροδρόμιο.


Το δυστύχημα συνέβη 12 μίλια δυτικά της περιοχής mount Martha στη χερσόνησο του Mornington η οποία είναι πυκνοκατοικημένη.


Έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος ξεκίνησαν ήδη από την αρμόδια Αρχή Διερεύνησης Ατυχημάτων της Αυστραλίας (The Air Transport Safety Bureau-ATSB).

Ανταπόκριση – Αυστραλία: Αλέκος Μάρκελλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος