Αυστραλία: Πύθωνας δαγκώνει και σέρνει πεντάχρονο σε πισίνα

Ένα πεντάχρονο αγόρι από την Αυστραλία επέζησε από δάγκωμα πύθωνα, περίπου τρεις φορές μεγαλύτερος από το μέγεθός του, όταν το στρίμωξε και το έσυρε μέσα σε μια πισίνα.

Ο Beau Blake απολάμβανε το μπάνιο του στο σπίτι του όταν το ερπετό μήκους 3 μέτρων τον χτύπησε, δήλωσε ο πατέρας του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο παππούς του πήγε στην πισίνα και απελευθέρωσε το αγόρι από το ζώο.

Όμως ο Beau ήταν τυχερός και διέφυγε με ελαφρά μόνο τραύματα.

«Μόλις καθαρίσαμε το αίμα και του είπαμε ότι δεν πρόκειται να πεθάνει επειδή δεν ήταν δηλητηριώδες φίδι… ήταν αρκετά καλά», δήλωσε ο πατέρας του Ben στον ραδιοφωνικό σταθμό 3AW της Μελβούρνης την Παρασκευή για το περιστατικό που συνέβη μια μέρα νωρίτερα.

«Είναι ένας στρατιώτης», πρόσθεσε ο πατέρας του αγοριού, λέγοντας ότι η οικογένεια -που μένει στην παραθαλάσσια πόλη Byron Bay στη Νότια Ουαλία- θα παρακολουθεί τις πληγές από το δάγκωμα για σημάδια μόλυνσης.

Παρά την τυχερή διαφυγή, το δραματικό έπος εξακολουθούσε να είναι «μια δοκιμασία», είπε.

«[Ο Beau] απλά περπατούσε γύρω από την άκρη [της πισίνας]… και πιστεύω ότι ο πύθωνας κάθισε κάπως εκεί περιμένοντας ένα θύμα να εμφανιστεί… και ο Beau δυστυχώς  ήταν αυτό».

«Είδα μια μεγάλη μαύρη σκιά να βγαίνει από τον θάμνο και πριν φτάσει στον πάτο, είχε τυλιχτεί εντελώς γύρω από το πόδι του».

Χωρίς «καμία απολύτως αυτοσυγκράτηση», ο 76χρονος παππούς του Beau, ο Allan, πήδηξε στην πισίνα και απελευθέρωσε το αγόρι.

«Δεν είμαι μικρό παιδί… [έτσι] τον απελευθέρωσα μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», δήλωσε ο Ben.

Στη συνέχεια, κράτησε τον πύθωνα για περίπου 10 λεπτά, καθώς προσπαθούσε απεγνωσμένα να ηρεμήσει τα παιδιά, προτού απελευθερώσει το φίδι πίσω στη βλάστηση.

«Πήγε πίσω στον τόπο του εγκλήματος, το άτακτο πράγμα».

Ο Ben δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ότι οι πύθωνες είναι μέρος της ζωής στην περιοχή, περίπου 8 ώρες βόρεια του Σίδνεϊ.

Πηγή: ΒΒC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος