Αυστραλία: Πρόσκληση Ζελένσκι στον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Κίεβο – Νέες κυρώσεις από Ρωσία.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι δήλωσε σήμερα πως θα λάβει σχετικές συμβουλές πριν ανταποκριθεί στην πρόσκληση του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι να επισκεφθεί το Κίεβο.
«Θα συμβουλευτώ σχετικά τους συνεργάτες μου καθώς ένα τέτοιο ταξίδι εμπεριέχει και ζητήματα ασφαλείας. Αλλά εκτιμώ το πνεύμα υπό το οποίο έγινε η πρόσκληση», τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης του κόμματος των Εργατικών (Labor Party).

Την πρόσκληση γνωστοποίησε ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Αυστραλία Βασίλι Μιροσνιτσένκ.
Ο κ. Αλμπανίζι θα συμμετάσχει εκπροσωπώντας την Αυστραλία ως προσκεκλημένη χώρα, καθώς δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, στη σύνοδο κορυφής στα τέλη του μήνα και εκτιμάται πως η παρουσία του στην Ευρώπη είναι πιθανό να συνδυαστεί με επίσκεψη στο Κίεβο, ως ανταπόκριση στην Ουκρανική πρόσκληση.
«Η Αυστραλία θα είναι παρούσα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ως η χώρα μη-μέλος που έχει προσφέρει τη σημαντικότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, εκτός ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο κ. Αλμπανίζι.
Άλλωστε ο νεοεκλεγείς Ομοσπονδιακός πρωθυπουργός της Αυστραλίας έχει δηλώσει κατηγορηματικά πως θα συνεχίσει την πλήρη υποστήριξη της Ουκρανίας με κάθε τρόπο για να αντιμετωπίσει νικηφόρα τη Ρωσική εισβολή.
Σε αυτό το κλίμα η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων, με απόφαση του προέδρου Πούτιν, σε βάρος 121 ακόμη Αυστραλών, ανάμεσά τους πολιτικοί αλλά και δημοσιογράφοι.
Ο Πολιτειακός πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας Πίτερ Μαλινάουσκας που περιλαμβάνεται ονομαστικά στη νέα λίστα των ρωσικών κυρώσεων, ερωτώμενος από δημοσιογράφους σχετικά απάντησε «είμαι ευγνώμων που ο Πούτιν αντιλαμβάνεται πως είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι στο πλευρό της Ουκρανίας. Οι παππούδες μου θα ήταν περήφανοι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος