Αυστραλία: Οι Εύζωνες της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς στη Μελβούρνη

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Η πρώτη επίσημη παρουσία του αγήματος της Ελληνικής Προεδρικής φρουράς που επισκέπτεται την Αυστραλία και την ομογένεια της Μελβούρνης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην «Πλατεία Λήμνου» στο κέντρο της πόλης, στο Albert Park.

Οι Εύζωνες έλαβαν θέση απόδοσης Τιμής μπροστά σπό το μνημείο που είναι αφιερωμένο στις Αυστραλιανές νοσοκόμες και τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες (ANZACs) που βρέθηκαν στη Λήμνο κατά την εκστρατεία της Καλλίπολης κατά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, στην τελετή που διοργάνωσε η Επιτροπή Μνήμης Λήμνου-Καλλίπολης (Lemnos Gallipoli Commemorative Committee), το πρωί της Μ. Πέμπτης.

Όπως τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο κ. Λι Ταρλάμης (Lee Tarlamis ΟΑΜ MP), -πρόεδρος της Lemnos Gallipoli Commemorative Committee- ήταν η πρώτη επίσημη εκδήλωση «Αnzac Day Service» στην Πλατεία Λήμνου της Μελβούρνης  και ήταν ιδιαίτερη τιμή που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αγήματος της Προεδρικής Φρουράς.

Την εκδήλωση συντόνισε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Χριστίνα Δεσποτέρη, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Πολιτείας της Βικτώριας, ανάμεσά τους η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής, Μαρία Βαμβακινού, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Εμμανουήλ Κακαβελάκης και ο γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Εορτασμού Εθνικής Επετείου Βικτωρίας, Αντώνης Τσουρδαλάκης.

Το άγημα των Ευζώνων επρόκειτο να δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την εξέγερση του 1821, όμως λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό η επίσκεψη αναβλήθηκε και έγινε εφικτή φέτος.

Το άγημα των Ελλήνων Ευζώνων με την παρουσία του σε πλήθος εκδηλώσεων και ιδιαίτερα στην περιφορά του επιταφίου και την Ανάσταση, όσο και στην επίσημη παρέλαση της Εθνικής Επετείου της Αυστραλίας – ANZACS’s Day- στις 26 Απριλίου, προς τιμήν των κοινών πεσόντων στον Α’ και Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, εκτός από την ιδιαίτερη συγκίνηση που προκαλεί σε όλη την ομογένεια, απολαμβάνει ξεχωριστής Τιμής και σεβασμού και από την Αυστραλιανή Πολιτεία καθώς επιλέχθηκε κατ’ εξαίρεση να δώσει το δικό του εντυπωσιακό παρόν στις επίσημες εκδηλώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος