Αυστραλία: Νομοσχέδιο στη Βικτόρια για την απαγόρευση ναζιστικών συμβόλων -Συνεχίζονται τα lockdown και η αύξηση κρουσμάτων στη χώρα

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελος

Στην Αυστραλία όπου συνεχίζονται τα lockdown σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη  και  τα κρούσματα  αυξάνονται  συνεχώς, οι εμβολιασμένοι έστω και με μία δόση  στη Ν.Ν. Ουαλία  έφτασαν το 70% του πληθυσμού  και δημιουργούνται ελπίδες για την επανεκκίνηση  των διεθνών ταξιδίων αν επιτευχθεί  ο στόχος του 80%  πλήρως εμβολιασμένων.  Στους επτά  έφτασαν οι άνθρωποι  που έχασαν τη ζωή τους στο Σίδνεϊ.

Την ίδια ώρα στην Πολιτεία Βικτόρια  προωθείται νομοσχέδιο για την  απαγόρευση δημόσιας χρήσης σβάστικας και ναζιστικών συμβόλων.

Εάν ο νόμος αυτός εγκριθεί, θα πρόκειται για πρωτιά στη χώρα. Η κυβέρνηση της Βικτόριας τόνισε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε ότι θα «νομοθετήσει την απαγόρευση της δημόσιας επίδειξης ναζιστικών συμβόλων», διαδικασία που αναμένει να ολοκληρωθεί «το πρώτο μισό του 2022», καθώς τονίζει πως καταγράφεται έξαρση «της νεοναζιστικής δραστηριότητας» και της διέγερσης «συμπεριφορών μίσους».

Η πολιτειακή κυβέρνηση ανέφερε ακόμη πως θα επεκτείνει την προστασία έναντι την εξύβριση «πέραν της φυλής και της θρησκείας» νομοθετικά, ώστε να καλύπτει «το φύλο, την έμφυλη ταυτότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία και τους ανθρώπους με HIV/AIDS».

Η απόφαση να προωθηθεί αυτή που η κυβέρνηση της Βικτόριας χαρακτήρισε «ιστορική μεταρρύθμιση» ακολούθησε έρευνα κοινοβουλευτικής επιτροπής νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας η εξύβριση και η σπίλωση καταγράφονται «πάρα πολύ συχνά» σε βάρος πολιτών.

Πέραν της αλλαγής της νομοθεσίας, υπάρχουν ζητήματα για τα οποία θα χρειαστεί διαβούλευση με τους πολίτες, σημείωσε η κυβέρνηση της πολιτείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος