Αυστραλία: Nέα αύξηση των επιτοκίων, στο υψηλότερο της δεκαετίας

Array
Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος.
Σε νέα αύξηση των επιτοκίων δανεισμού κατά 25  μονάδες βάσης προχώρησε σήμερα η Αποθεματική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA) με αποτέλεσμα το επιτόκιο να διαμορφώνεται πλέον στο 3,10%, το υψηλότερο την τελευταία δεκαετία.
Ανακοινώνοντας την όγδοη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων επί αντίστοιχους μήνες, ο επικεφαλής της Αποθεματικής Τράπεζας Φίλιπ Λόουε επεσήμανε πως δεν αναμένεται να είναι και η τελευταία αύξηση σε αυτή την οικονομική συγκυρία, δίχως όμως να είναι προαποφασισμένο το πότε και πόσο θα αυξηθούν εκ νέου.
Όπως επεσήμανε ο κ.  Λόουε «ο πληθωρισμός στην Αυστραλία είναι ιδιαίτερα υψηλός, ευρισκόμενος στο 6,9 τους μήνες από την αρχή του έτους μέχρι τον Οκτώβριο  και η Αποθεματική Τράπεζα εκτιμά πως θα αυξηθεί κι άλλο».
Η σημερινή αύξηση των επιτοκίων σημαίνει πως ένας Αυστραλός που αποπληρώνει στεγαστικό δάνειο 500.000 δολαρίων με 25ετή αποπληρωμή, θα δει τη μηνιαία δόση του να αυξάνεται -μόνο από την τελευταία αύξηση επιτοκίων, όπως συνέβη και καθέναν από τους τελευταίους οκτώ μήνες- κατά περίπου 75 δολάρια.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος