Αυστραλία: Μια ακόμη γυναίκα αγνοείται από τις συνεχείς καταστροφικές βροχοπτώσεις

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Κάθε προηγούμενο ρεκόρ ξεπέρασαν ήδη οι καταστροφικές πλημμύρες λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων που πλήττουν τα κεντρικά ανατολικά παράλια της Αυστραλίας, στα σύνορα των Πολιτειών της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Κουίνσλαντ.

Μια γυναίκα αγνοείται και οι διασώστες την αναζητούν στην ιδιαιτέρως πληγείσα περιοχή του Λισμόρ.

Σε ορισμένες από τις περιοχές που έχει ξεσπάσει η θεομηνία το ποσοστό της βροχόπτωσης ξεπέρασε τα 430 χιλιοστά.

Οι Αρχές έχουν εκδώσει δεκάδες εντολές εκκένωσης καθώς οι πλημμύρες, συνοδευόμενες από υπερχειλίσεις ποταμών αλλά και φραγμάτων έχουν προκαλέσει ξαφνικές και απότομες πλημμύρες κατοικημένων περιοχών και ολόκληρων πόλεων, όπως το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο του Μπάιρον Μπέι, όσο και πολλών γειτονικών περιοχών.

Οι ζημιές σε υποδομές, κατοικίες, βιοτεχνίες, καταστήματα, αγροκτήματα και αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή υπολογίζονται σε περισσότερα από  δύο δις δολάρια Αυστραλίας, πρόκειται όμως για εκτίμηση, το πραγματικό μέγεθος θα καταγραφεί επιτόπου όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και αποστραγγιστούν τα νερά.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν πληγεί από επαναλαμβανόμενα κύματα καταστροφικών βροχοπτώσεων τον τελευταίο μήνα, με το ύψος και την ταχύτητα να χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς  ως “βόμβες βροχής”.

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν αναπτυχθεί στο σύνολό τους οι διασωστικές υπηρεσίες με τη συνδρομή των Ενόπλων δυνάμεων και του λιμενικού σώματος και επιχειρούν στη περιοχή με κάθε μέσο πραγματοποιώντας πλήθος διασώσεων από κατοίκους που είτε τους παρέσυραν τα ορμητικά νερά, είτε αναζήτησαν καταφύγιο σε οροφές σπιτιών, ακόμη και σε κορυφές δένδρων.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίες είναι πως έστω και σχετικά εξασθενημένες οι πλημμυρικές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τοπικά το επόμενο 24ωρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος