Αυστραλία: Ανταλλαγή πυρών με έξι νεκρούς κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Κουίνσλαντ

Έξι νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός από την εκτεταμένη και πολύωρη μάχη με τρεις ενόπλους, αστυνομικής επιχείρησης σε απομονωμένη αγροικία στη Βόρειο Αυστραλία. 

Οι τρεις δράστες εξουδετερώθηκαν, νωρίτερα όμως είχαν εκτελέσει εν ψυχρώ δύο νεαρούς αστυνομικούς και έναν πολίτη, ενώ τραυμάτισαν ένα ακόμη αστυνομικό. Μέχρι στιγμής λίγα έχουν γίνει γνωστά για την υπόθεση, ειδικά σε ότι αφορά τους δράστες και τα ενδεχόμενα κίνητρα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, τέσσερις αστυνομικοί ερευνώντας πληροφορία που αφορούσε αγνοούμενο άτομο από την Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας, επιχείρησαν έλεγχο ρουτίνας και, πλησιάζοντας ανυποψίαστοι την συγκεκριμένη αγροικία σε απομονωμένη περιοχή στο Wieambilla δυτικά της πόλης Brisbane στην Πολιτεία Queensland στη Βόρειο Αυστραλία, δέχθηκαν καταιγισμό πυρών.

Δύο νεαροί αστυνομικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν επί τόπου, ένας ακόμη αστυνομικός τραυματίστηκε και διέφυγε μαζί με μια ακόμη συνάδελφο του.

Άγνωστο αν συνέβη ταυτόχρονα ή στη συνέχεια, καθώς οι πληροφορίες είναι ακόμη συγκεχυμένες, ένας πολίτης, πιθανά γείτονας που έσπευσε μαζί με ένα ακόμη άτομο για να δει τι συμβαίνει, καθώς ένα αυτοκίνητο είχε τυλιχτεί στις φλόγες, επίσης πυροβολήθηκε  πισώπλατα και σκοτώθηκε επί τόπου. Το άλλο άτομο ετράπη σε φυγή και διασώθηκε.

Ακολούθησε μια τεράστιας κλίμακας αστυνομική κινητοποίηση με ανάληψη δράσης από τις Ειδικές Δυνάμεις και μεταμεσονύχτια πολιορκία με σφοδρότατη ανταλλαγή πυρών με τους τρεις δράστες οι οποίοι είχαν ταμπουρωθεί εντός της αγροικίας έχοντας, όπως λένε οι πληροφορίες, βαρύ οπλισμό.

Από την πραγματική μάχη που διεξήχθη, οι δράστες, δύο άντρες καιι μια γυναίκα, έπεσαν νεκροί. Μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης, δεν είχαν γίνει γνωστά τα στοιχεία τους.

Η Κομισάριος της Αστυνομίας του Queensland Katarina Caroll τόνισε σε δηλώσεις της πως το τραγικό συμβάν «είναι μια υπενθύμιση των κινδύνων της αστυνόμευσης».

Ο επικεφαλής του συνδικάτου των αστυνομικών της Πολιτείας Ian Leavers τόνισε πως οι δύο αστυνομικοί, ένας άντρας και μια γυναίκα, εκτελέστηκαν εν ψυχρώ: «Δεν είχαν καμία ελπίδα, ήταν και οι δύο νέοι άνθρωποι των οποίων το νήμα της ζωής κόπηκε πρόωρα, βίαια και άδικα».

Αυστραλία: Ανταλλαγή πυρών με έξι νεκρούς κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Κουίνσλαντ

Οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ οι πρώτες εναέριες λήψεις στην περιοχή από ελικόπτερο της Αστυνομίας, δείχνουν ένα πραγματικό πεδίο μάχης που θυμίζει εμπόλεμες περιοχές με καμένα οικήματα και οχήματα διάσπαρτα στην περιοχή πέριξ της αγροικίας.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος